Předškoláci z ACADEMIC SCHOOL mají vlastní olympiádu!

16.02.2018 12:41

Poslední dva týdny zněly v mateřské škole Academic School slova písně ,,Když nemůžeš, tak přidej víc....´´. Tento slogan se totiž stal pomyslnou hymnou dětské zimní olympiády, do které se zapojily asi tři desítky dětí ve věku od dvou do šesti let, navštěvujících právě Academic School v Mařaticích.

Předškoláci z ACADEMIC SCHOOL mají vlastní olympiádu!
Foto: Synot
Popisek: Olympiáda v mateřské škole Academic School

Děti si mohly zahrát na šampiony, kteří bojují o medaile v Koreji, dějišti letošních Zimních olympijských her.

„Olympijské hry v mateřské škole byly slavnostně zahájeny minulé pondělí. Nechybělo ani rozsvěcování pochodní, vztyčení vlastnoručně vyrobených vlajek a vysvětlení pravidel fair play,“ uvedla vedoucí mateřských školek Academic School Andrea Štolfová.

Hned v prvním dnu si děti vyzkoušely biatlon. Z týmových her pak nechyběl například hokej. Mezi dalšími disciplínami nechyběl například curling, slalom, jízda na bobech, jízdy krasobruslařů nebo skoky na lyžích. Celou atmosféru doplnil také maskot. Tím se stal medvídek, kterého si děti samy vyráběly.

Vyvrcholením celé olympiády byla pro děti velkolepá kouzelnická balonková show a poté slavnostní ukončení a předání diplomů a medailí, které osobně dětem věnoval pan senátor Ivo Valenta.

„Na dětech bylo vidět zapálení pro hru, kolektivní cítění a především zdravá soutěživost. A není divu – povzbuzovali je často nejen spolužáci a učitelé, ale všichni členové rodiny. Každé podobné aktivity, které v dětech prohlubují kladný vztah ke sportu, samozřejmě vítám. Právě dětského sportu je totiž v dnešní době nedostatek. Je třeba k němu děti vést - v případě nejmenších dětí nejlépe formou hry, což bylo právě v tomto případě,“ řekl senátor Ivo Valenta.

Přestože byla ústředním heslem olympiády známá fráze „není důležité vyhrát, ale zúčastnit se…“, žáci mateřské školy si akci opravdu užili a mnoho z nich nyní sní svůj sen o kariéře vrcholového sportovce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…