Škoda JS rozšiřuje spolupráci s Rosatomem

31.05.2016 22:30

Rusatom Servis a společnost Škoda JS a.s. podepsaly 30. května 2016 memorandum o porozumění. Smluvní strany se dohodly na rozšíření bilaterální spolupráce v oblasti jaderné energetiky.

Škoda JS rozšiřuje spolupráci s Rosatomem
Foto: red
Popisek: Rosatom

V rámci stávajícího memoranda obě strany hodlají spolupracovat na projektu dostavby třetího a čtvrtého energetického bloku jaderné elektrárny Mochovce, včetně poskytování technické podpory ze strany Rusatom Servis v oblasti montáže zařízení primárního okruhu, a také při plnění prací zaměřených na zahájení činnosti, instalace a uvedení do provozu energetických bloků číslo 3 a 4 na jaderné elektrárně Mochovce.

Smluvní strany se dále zaměří na zjištění možností spolupráce v oblasti technického servisu, oprav a podpory využívání a dodávek zařízení a náhradních dílů pro jaderné elektrárny po celém světě.

Podpis memoranda se uskutečnil v rámci 8. Mezinárodního fóra Atomexpo v Moskvě. Za Rusatom Servis dohodu podepsal generální ředitel Jevgenij Salkov, za společnost Škoda JS generální ředitel a předseda představenstva Josef Perlík.

Rusatom Servis, a.s. je součástí elektroenergetické divize státní korporace Rosatom. Společnost poskytuje  komplexní spektrum služeb a dodávky zařízení nezbytné pro zajištění provozu a opravy jaderných elektráren a reaktorů VVER. Společnost je zastoupena prakticky ve všech zemích, v nichž jsou v provozu jaderné elektrárny a reaktory VVER, mimo území Ruské federace.

V Číně, Íránu, Bulharsku a Arménii má Rusatom Servis,a.s. vedoucí pozici a je hlavním dodavatelem objednávek týkajících se prodloužení termínů provozu a plnění plánovaných a preventivních oprav a také modernizace zařízení jaderných elektráren a reaktorů VVER. Na zahraničních trzích má společnost Rusatom Servis, a.s. zajištěny objednávky v hodnotě zhruba 500 miliónů dolarů. www.rusatomservice.ru

Škoda JS, a.s. je dlouhodobě spolehlivým dodavatelem technologií pro jadernou energetiku. Mezi hlavní náplň činností společnosti patří strojírenství, výroba součástek a servisní služby pro jaderné elektrárny. Za uplynulých 60 let se odborníci ze společnosti Škoda JS podíleli na výrobě  reaktorů VVER a náhradních dílů pro jaderné elektrárny v České republice, na Slovensku, v Maďarsku a dalších zemích. Celkem bylo v továrně Škoda JS vyrobeno 21 reaktorů VVER 440 a 3 reaktory VVER 1000. Společnost Škoda JS,a.s. je součástí ruské strojírenské skupiny OMZ.     

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

16:13 Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

V sobotu 27. dubna vyjely vybrané turistické autobusové a vlakové linky Veřejné dopravy Královéhrade…