Snadný přechod online. ČEZ Prodej nově umí u DPI i plyn a území celé ČR

14.11.2021 9:50 | Tisková zpráva

Dosud fungovalo online sjednání smlouvy pro DPI pouze pro odběratele, o které se v rámci režimu DPI staral ČEZ, tedy v rámci distribučního území ČEZ Distribuce. Na adrese http://cez.cz/dpiprevod je možné sjednat přechod k ČEZ online, i pokud jsou odběratelé u jiného dodavatele poslední instance. Přechod k ČEZ z režimu DPI je možné realizovat jak u dodávek elektřiny, tak plynu. Zákazníci v režimu DPI u jiných dodavatelů, kteří chtějí přejít k ČEZ, mohou smlouvu na elektřinu či plyn uzavřít kompletně online během několika minut, bez nutnosti někam chodit nebo volat. Celý přechod z režimu DPI na standardní smlouvy trvá v průměru tři týdny.

Snadný přechod online. ČEZ Prodej nově umí u DPI i plyn a území celé ČR
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Společnost ČEZ Prodej vyšla vstříc četným požadavkům ze strany zákazníků a spustila online systém pro přechod na standardní smlouvy na elektřinu i plyn pro odběratele, kteří skončili u jiných dodavatelů poslední instance. Zájemci si tak během několika minut kompletně vyřídí novou smlouvu s garantovanou fixní cenou na jeden, dva nebo tři roky.

ČEZ Prodej funguje jako DPI pouze v elektřině: zatím zahájilo přechod z režimu DPI cca 230 000 z celkového počtu 374 000 odběratelů. ČEZ Prodej spustil na základě obrovského zájmu pro odběratele v režimu DPI možnost online sjednání smlouvy na dodávku plynu.

Stejnou možnost jednoduchého online přechodu mají současně i odběratelé elektřiny v režimu DPI u jiných dodavatelů poslední instance. Tito zájemci tak již nemusí kontaktovat zákaznická centra nebo volat do call center, která jsou i přes výrazné posílení kapacit stále výrazně přetížená.

„Pokud chtějí zákazníci od svého dodavatele poslední instance pro elektřinu nebo plyn přejít k nám, během 3 minut si to vyřídí doma online, obratem jim přijde smlouva a mají klid,“ říká Tomáš Kadlec, generální ředitel ČEZ Prodej. „Je to zdaleka nejjednodušší cesta, jak si nové dodávky zajistit. Lidé zadají pouze několik základních údajů a vše potvrdí ověřovací sms.“

Přechodem od dodavatele poslední instance na standardní smlouvu s ČEZ bude mít zákazník nastaveny nové zálohy s ohledem na sjednaný produkt a ty budou stabilní po celou dobu až do termínu řádného vyúčtování.

Nová smlouva na energie od ČEZ online snadno a rychle v 7 krocích:

Anketa

Zvládne Fialova vláda covid lépe než Babišova?

3%
94%
hlasovalo: 36259 lidí

  1. Na webu http://cez.cz/dpiprevod si vyberete, zda máte zájem o elektřinu nebo plyn
  2. vyplníte osobní a kontaktní údaje (jméno, datum narození, telefon, email)
  3. zadáte SMS kód, který vám přišel na mobilní telefon
  4. ELEKTŘINA: vyplníte EAN (18místné identifikační číslo odběrného místa, které najdete na faktuře původního obchodníka), adresu odběrného místa a technické údaje z elektroměru
    PLYN: vyplníte EIC (16místné identifikační číslo odběrného místa, které najdete na faktuře původního obchodníka), adresu odběrného místa a technické údaje z plynoměru
  5. zvolíte způsob zasílání vyúčtování a typ produktu (elektřina/plyn na 1, 2 nebo 3 roky)
  6. nastavíte si platby
  7. zkontrolujete údaje a smlouvu uzavřete elektronicky jedním klikem

Více o DPI

Dodavatelé poslední instance poskytují zákazníkům končících společností spolehlivé dodávky elektřiny nebo plynu po dobu maximálně až 6 měsíců. Během tohoto období si tito odběratelé mohou v klidu najít nového dodavatele energií, aniž by se museli bát, zda si uvaří či zatopí. Z finančního hlediska je ale výhodnější přejít z režimu DPI na standardní smlouvu co nejdříve.

Přesto zástupci ČEZ Prodej na odběratele apelují, aby postupovali obezřetně. Současnou situaci se totiž pokouší zneužít řada stávajících energošmejdů i nově vznikající neseriózní subjekty, které pokoutně nabízejí „tajné“ ceníky, přemlouvají k rychlému přechodu k novému dodavateli po telefonu nebo dokonce navštěvují lidi doma a tlačí je do podpisu nevýhodných smluv. Lidé by si proto měli pečlivě projít smluvní i obchodní podmínky, naopak důrazně se nedoporučuje cokoliv podepisovat pod tlakem.

Zájemci, kteří chtějí od svých dodavatelů poslední instance přejít k ČEZ Prodej, najdou ceníky nabízených produktů (elektřina i plyn) přímo v online formuláři. Vzhledem k tomu, že callcentra a kontaktní místa ČEZ Prodej hlásí i přes výrazné posílení kapacit stále až trojnásobně zvýšený provoz, představuje online platforma nejrychlejší a nejpohodlnější způsob změny dodavatele. Od elektronického uzavření smlouvy dojde k přepisu odběrného místa obvykle během tří týdnů.

Článek byl převzat z Profilu Doc. JUDr. Zdeněk Koudelka, Ph.D.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha v rámci přestavby rozšíří kapacity základní školy pro zrakově postižené

13:04 MHMP: Praha v rámci přestavby rozšíří kapacity základní školy pro zrakově postižené

Rada hl. m. Prahy v pondělí schválila veřejnou zakázku na kompletní rekonstrukci vestavby a střechy …