Středočeský kraj: Na dokončení opravy mostu přes Huťskou ulici v Kladně vypíše kraj novou veřejnou zakázku

13.08.2022 20:32 | Tisková zpráva

Krajská rada dnes rozhodla o vypsání nové veřejné zakázky na dokončení stavby mostu přes Huťskou ulici v Kladně.

Středočeský kraj: Na dokončení opravy mostu přes Huťskou ulici v Kladně vypíše kraj novou veřejnou zakázku
Foto: Středočeský kraj
Popisek: Středočeský kraj - logo

Rozhodnutí předcházelo vypovězení smlouvy se současným zhotovitelem, který na místě přestal vykonávat stavební práce a i přes intenzivní urgence je po více než měsíci neobnovil. Realizace dokončení stavby se předpokládá do 10 týdnů od předání staveniště. 

Anketa

Mají Babišovi odpůrci právo narušovat pokřiky či silnější formou jeho mítinky?

6%
91%
hlasovalo: 37563 lidí

Most přes Huťskou ulici, na jehož opravu v hodnotě téměř 19 miliónů korun, vyhrála společnost Raeder & Falge s.r.o. výběrové řízení, měl být, dle smlouvy v provozu v červnu letošního roku. „Na začátku srpna bylo provedeno místní šetření, na kterém jsme zhodnotili stav rozestavěného díla, přičemž zhotovitel se na toto šetření nedostavil, a bylo tedy rozhodnuto o jeho vypovězení. Veškeré vícenáklady budou po společnosti samozřejmě vymáhány,“ vysvětluje radní pro oblast silniční dopravy Karel Bendl.

Rada Středočeského kraje proto nyní odsouhlasila vypsání veřejné zakázky na nového zhotovitele stavby a technický dozor. „Protože se snažíme celou záležitost vyřešit co nejrychleji, Krajská správa a údržba silnic nyní vypíše zjednodušené podlimitní řízení. Zakázka bude zveřejněna na 11 dní, kdy 15 dnů je poté lhůta na případné odvolání. Zhruba za měsíc a půl by mohla stavba znovu začít,“ dodává radní Bendl.

Celkové předpokládané náklady činí 11, 3 milionu korun bez DPH. Jedná se o součet předpokládaných nákladů na stavební práce a technický dozor stavebníka včetně bezpečnosti a ochrany zdraví při práci (TDS vč. BOZP). Součástí celkových nákladů je i úprava veřejného osvětlení v ceně 334 tisíc korun bez DPH, která bude financována městem Kladnem a nebude součástí výběrového řízení. Skutečné náklady budou známy až po skončení výběrového na zhotovitele stavby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

O Vrběticích máte jasno

Paní Pekarová Adamová, případ byl odložen, tj. že se nepodařilo získat důkazy o spáchání tr. činu. A pokud je to jinak, proč příslušné orgány nezahájily tr. stíhání, trestní stíhání v nepřítpmnosti, nebo žádaly vydání atd.O vině rozhoduje soud, nikoliv policie nebo BIS. mŮŽETE MI PROSÍM ODPOVĚDĚT.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká republika 20 let součástí Evropské unie. Co dělá ombudsman pro občany EU?

22:24 Česká republika 20 let součástí Evropské unie. Co dělá ombudsman pro občany EU?

Ombudsman pomáhá občanům EU, ať už jsou znevýhodnění v práci, když žádají o rodičovský příspěvek neb…