Zlínský kraj: V Domově pro seniory Lukov budou popravené společné koupelny

30.01.2023 21:44 | Tisková zpráva

První etapu rekonstrukce společných koupelen v Domově pro seniory Lukov schválili radní Zlínského kraje. Týká se nejvíce využívané koupelny ve třetím nadzemním podlaží bloku A, na takzvaném třetím oddělení, která už nevyhovuje současným požadavkům.

Zlínský kraj: V Domově pro seniory Lukov budou popravené společné koupelny
Foto: kr-zlinsky.cz
Popisek: Zlínský kraj - logo

„Domov pro seniory Lukov slouží pro ubytování více než dvou stovek klientů v jednolůžkových a dvoulůžkových pokojích. Klienti jsou z valné části imobilní ve třetím a čtvrtém stupni závislosti na pomoci druhé osoby. Proto není možné pro jejich osobní hygienu využívat menší koupelny umístěné u jednotlivých pokojů. Stále ve větší míře tak využívají společné koupelny s plnou asistencí personálu,“ uvedla statutární náměstkyně hejtmana Zlínského kraje Hana Ančincová, zodpovědná za sociální oblast.

Ve zmodernizované koupelně bude nainstalována elektricky ovládaná vana pro asistované koupání. Určena bude i pro klienty z ostatních oddělení, kteří mají o koupání zájem.

„První etapa rekonstrukce koupelen by měla být dokončena ještě v letošním roce. Náklady na její realizaci jsou vyčísleny na 1,727 milionu korun. Během dalších etap budou zrekonstruovány i ostatní dvě společné koupelny, které budou vybaveny sprchovými lůžky,“ sdělil radní Zlínského kraje pro investice Zbyněk Fojtíček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Zástupce radí českým turistům, jak se vyhnout nepříjemnostem na mexických letištích

22:04 Ombudsman: Zástupce radí českým turistům, jak se vyhnout nepříjemnostem na mexických letištích

Chystáte se na dovolenou do Mexika? Pokud ano, čtěte pozorně. Poradíme vám, jak předejít tomu, aby v…