Zoo Zlín: Rodina vyder se rozrostla o čtyři mláďata

12.08.2022 21:16 | Tisková zpráva

Slavíme další chovatelský úspěch. V tropické hale Yucatan můžete obdivovat čtyři mláďata největších vyder na světě.

Zoo Zlín: Rodina vyder se rozrostla o čtyři mláďata
Foto: wikipedia
Popisek: Zoo Zlín.

Narodila se na začátku července, první měsíc k nim však přistupovali jen chovatelé, a to pouze v době krmení. „Máme z mláďat obrovskou radost, jsou vitální a ve skvělé kondici. Vypadá to, že jsme našli ten správný „klič“, jak vytvořit co nejlepší podmínky pro zdárný odchov mláďat. A jak už to v chovatelském životě bývá, trochu nám pomohla i určitá náhoda,“ uvedla hlavní zooložka Markéta Horská.

Samice Mora se opět projevila jako svědomitá matka, s péči jí pomáhá také její prvorozená dcera, samička Dana. „Lidé tak u nás uvidí stejnou rodinnou skupinu, jako ve volné přírodě, kde se o mláďata starají i jejich starší sourozenci. Pro mladou samičku Danu je to cenná zkušenost,“ doplnila Markéta Horská. Samec Dagget, otec mláďat, zůstává prozatím společně se svými dvěma téměř dvouletými potomky ve venkovním výběhu. „Celou rodinu plánujeme spojit až v druhé polovině srpna, prozatím jim umožňujeme jen zvukový kontakt,“ doplnila Markéta Horská.

Věříme, že přítomnost návštěvníků v tropické hale vydří rodina zvládne bez problémů. Chovatelé však budou vydry pečlivě sledovat. Pokud by u nich zaznamenali neklid a nervozitu, opět na chvíli přistoupíme k uzavření části haly.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Benešova vila bude přístupná šest dní v týdnu i v letošní sezóně

7:23 Úřad vlády: Benešova vila bude přístupná šest dní v týdnu i v letošní sezóně

Již 1. května začne návštěvnická sezóna v Benešově vile a stejně jako ta předchozí nabídne rozšíření…