RWE prodává NET4GAS

01.04.2013 9:31

RWE podepsala kupní smlouvu s Allianz a Borealis. Transakce bude dokončena ve druhém pololetí 2013.

RWE prodává NET4GAS
Foto: red
Popisek: RWE

 

RWE dnes podpisem smlouvy s konsorciem Allianz a Borealis Infrastructure stvrdila prodej svého stoprocentního podílu v českém nezávislém přepravci plynu NET4GAS. Podle kontraktu konsorcium nabyde akcie společnosti v hodnotě (Enterprise Value) blížící se 1,6 miliardy euro. To znamená, že hodnota normalizovaného multiplikátoru EV/EBITDA je cca 9. Celá transakce má být dokončena ve druhém pololetí letošního roku.
 
„S prodejem do rukou Allianz a Borealis Infrastructure se nám pro NET4GAS podařilo najít velmi spolehlivého dlouhodobého investora. Jsme přesvědčeni, že kupující konsorcium je nejlepší volbou pro další rozvoj společnosti v zájmu všech zúčastněných stran,“ řekl předseda představenstva RWE AG Peter Terium. „Prodej NET4GAS je dalším milníkem našeho divestičního programu, který upevní naši kapitálovou základnu a finanční sílu,“ dodal Terium.
 
NET4GAS je držitelem výhradní licence pro přepravu plynu (TSO) v České republice. Společnost provozuje více než 3600 km plynovodů a v rámci této sítě zajišťuje vnitrostátní přepravu a mezinárodní tranzit plynu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy spustily novou kampaň na ekologické cestování vlakem

7:23 České dráhy spustily novou kampaň na ekologické cestování vlakem

Víte, jak ušetřit 44,68 kg CO2? Stačí si pro cestu mezi Prahou a Ostravou vybrat vlak místo automobi…