Bělobrádek (KDU-ČSL): Otevřený dopis ve věci registrace přípravku RU-486

01.01.2013 17:32

Dnes jsem zaslal Petru Nečasovi a Leoši Hegerovi dopisy, které se liší pouze oslovením. Zde je publikuji v sloučené formě.

Bělobrádek (KDU-ČSL): Otevřený dopis ve věci registrace přípravku RU-486
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

Vážený pane předsedo vlády, vážený pane ministře!

Dovolte mně, abych Vás otevřeným dopisem oslovil jako předsedu vlády České republiky ve věci registrace přípravku RU-486 (Mifepriston) v naší zemi. Rád bych Vás požádal, abyste využil své pozice k zamítnutí registrace abortivního přípravku RU-486. Podle dostupných informací se nejedná o léčivo, nýbrž o přípravek usmrcující lidský zárodek, jak jej definoval Soudní dvůr EU rozsudkem v případu „Oliver Brüstle proti Greenpeace" ze dne 17.10.2011, tj. „lidské vajíčko, jakmile je oplodněno a pokud je oplodnění takové, že započal proces vývinu lidské bytosti".

Tato definice lidského zárodku mimo jiné jasně stanoví, že na počátku biologické existence lidské bytosti, která prochází procesem vývinu, stojí již samotné účinné oplodnění vajíčka. Proto musí být lidský zárodek ve všech fázích vývinu považován za lidskou bytost jako takovou, nikoliv pouze za „potenciální“ lidskou bytost.

Přípravek RU-486 je původní abortivum. Nejedná se o tedy antikoncepční prostředek, ale o preparát, který vede k vypuzení plodu, tedy, vyvolává umělý potrat rukou matky, čímž na ní přesouvá břemeno z přímého zabití dítěte. Domnívám se, že již dnes velmi liberální legislativní úprava našeho právního řádu ve věci umělého ukončení těhotenství nepotřebuje další liberalizaci. Naopak, snahou nás všech by mělo být, aby lidský život byl chráněn od početí po přirozenou smrt. Je to věc lidské důstojnosti a budoucnosti našeho národa.

RU-486 může vyvolat iluzi, že se jedná jistou formu „antikoncepce“, popřípadě méně eticky nepřijatelný úkon, než je chirurgická interrupce. Oboje pokládám za velmi nebezpečné a závažné. Proto věřím, že věci budete věnovat plnou pozornost a zasadíte se, aby žádosti o registraci RU-486 nebylo vyhověno.

S pozdravem

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D.
předseda KDU-ČSL

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kdu.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…