Chalupa dnes uzavře dohodu s Poláky o snížení emisí v příhraničí

29.09.2011 6:41

Slezsko trápí zvýšené množství emisí ve vzduchu v posledních letech pravidelně každou zimu. Obyvatelé Moravskoslezského kraje přičítají podíl na smogu i zplodinám z polských průmyslových podniků.

Chalupa dnes uzavře dohodu s Poláky o snížení emisí v příhraničí

Ministr životního prostředí Tomáš Chalupa (ODS) a jeho polský protějšek Andrzej Kraszewski podepíšou dnes v Praze memorandum o zlepšení kvality ovzduší v česko-polském příhraničním regionu. Dokument má pomoct zlepšit ovzduší zejména v Moravskoslezském kraji a Slezském vojvodství.

Nezaměstnanost je horší než smog

Slezsko trápí zvýšené množství emisí ve vzduchu v posledních letech pravidelně každou zimu. Obyvatelé Moravskoslezského kraje přičítají podíl na smogu i zplodinám z polských průmyslových podniků. Konzultace s Polskem v tomto směru slíbil už Chalupův předchůdce v čele MŽP a stranický kolega Pavel Drobil.

Špatné ovzduší v Moravskoslezském kraji trápí podle nedávného průzkumu agentury Factum Invenio obyvatele Ostravska méně než nezaměstnanost. Kvůli pracovním příležitostem by si přáli rozvoj těžkého průmyslu v regionu, současně by ale chtěli, aby byly podniky s podporou státu modernizovány. Podíl na znečištění vidí i v nekvalitním spalování v domácích topeništích a v dopravě.

Související:

Ministr Chalupa: Průmysl má na kvalitu ovzduší velký vliv, ale není sám

Poslanci začnou projednávat nový zákon o ochraně ovzduší

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

 Podepište, že nebudete topit uhlím. A klient ČSOB se vzepřel

7:21 Podepište, že nebudete topit uhlím. A klient ČSOB se vzepřel

ČSOB se chlubí tím, že „motivuje“ své klienty k zeleným řešením a nejinak se staví také ke svým fire…