Chemické barvení vlasů vyšlo z módy

18.11.2015 0:00

Suché, zničené a polámané vlasy. Možná vám tento problém přijde povědomý. A možná, stejně jako většina žen, nevíte, jak z této lapálie ven. Rozlučte se s roztřepenými konečky a vyměňte chemické barvy na vlasy za hennu.

Chemické barvení vlasů vyšlo z módy
Foto: dodavatel TZ
Popisek: vlasy

Jak funguje henna?

Chemické barvy na vlasy, které jsou k dostání v drogeriích a které používají profesionálové v kadeřnických salonech fungují tak, že barví vlasy zevnitř. Aby tedy fungovaly, musí se do vlasu, řekněme „zažrat“. To má na vlasy přesně takový dopad, jaký si jen z této krátké charakteristiky umíte představit. Vlasy jsou po pravidelném používání chemických barev poničené, suché, lámou se a třepí se. Henna, oproti tomu, vlas obalí a pokryje svým pigmentem, nezasahuje tedy do přirozené struktury vlasu. Výsledkem jsou vlasy silnější, zdravější a nenarušené žádnými chemickými zásahy. Henna působí jako přirozená ochrana před okolními vlivy a vlasy jsou již po prvním použití daleko hustší, vezmete-li v úvahu, že každý vlas má po aplikaci henny svou vlastní ochrannou vrstvu.

Nevýhody henny

Henna má nespočet pozitiv. Má však nějaká negativa? Samozřejme, jako všechno. Poměrně nepohodlná je aplikace. Oproti chemický barvám, které jsou prodávány ve formě krému a je víceméně jednoduché aplikovat je rovnoměrně, henna je sypký prášek. Po zalití vodou a následném promíchání tedy vzniká směs, se kterou není jednoduché pracovat. Je tedy lepší zavolat při několika prvních aplikacích kamarádku, která vidí tam, kam vy ne. Další nevýhodou je to, že henna vlasy vysušuje, je tedy třeba dbát na následnou hydrataci a vlasům dopřávat pravidelné zábaly. Mějte také na paměti, že henna nepůsobí jako normální barva, na kterou jste byli zvyklí. To, jak chytne, se dá těžko určit a z vlasů tmavých nevykouzlíte vlasy světlé. Henna spíše podtrhává vaši přirozenou barvu vlasů. Také je třeba dodržovat alespoň čtyřtýdenní odstupy mezi chemickým barvením a barvením hennou, jinak riskujete, že vám vlasy chytnou do zelena. To se však může stát i v případě, že hennu smícháte s vodou, která má méně než 60 °C. To vše jsou však faktory, které lze poměrně jednoduše ovlivnit. V současné době totiž již existují různé výrobky, které tyto nedostatky eliminují.

„Dříve jsem používala přírodní hennu bez jakýchkoli přídavků a doma jsem si přidáním citronové šťávy vytvořila přesně ten odstín, který jsem chtěla. Aplikace však byla zdlouhavá a nikdy jsem nedokázala vlasy obarvit rovnoměrně. Pak jsem však přešla na barvy na vlasy Surya od výrobce Brazil Products, které jsou stoprocentně přírodní a kromě henny obsahují i další bylinky, které vlasy dostatečně hydratují.“, říká studentka vysoké školy Adéla Tinhoferová. U zmíněního výrobce jsou k dostání již předem namíchané barvy. Je možné vybrat si z odstínů hnědé, červené a blonďaté. Přidané ingredience jsou však čistě přírodní a splňují veškeré normy i pro ty, kteří se drží veganských zásad. Mezi použitými bylinkami a plody najdete  například indigo, akácii či shikakai. Hlavní výhodou je však to, že tyto barvy je možné použít i na chemicky ošetřené vlasy, aniž byste se druhý den probudili se zelenou hlavou.

Máte-li už dost toho, jak vaše vlasy vypadají ani ne týden po chemickém barvení, možná je na čase zvážit jinou možnost. Možnost takovou, která nezpůsobí tolik škody. Zkuste zázrak jménem henna a užívejte si pohledů kolemjdoucích na vaši kštici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaB

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Takhle začíná válka. Z otřeseného Slovenska chodí temné zvěsti

11:31 Takhle začíná válka. Z otřeseného Slovenska chodí temné zvěsti

Slovensko zažívá šok z atentátu na svého demokraticky zvoleného premiéra. „Je to odrazem násilného p…