- Pouze 48% české a 52% slovenské populace pravidelně snídá
- 32% respondentů konzumuje svoji snídani až na pracovišti
- Pro mléko a mléčné výrobky je nejvýznamnější příležitostí snídaně. 27,3% ze všech mléčných porcí se jí během 6 - 9 hodiny ranní
Spotřebitelé preferují k snídani bílé jogurty
Nicméně penetrace mléčných produktů v celkovém snídaňovém momentu je pouze 17%
Pouze 24% mužů konzumuje jogurty každý den nebo skoro každý den, oproti 40% žen
Klíčové substituty: slané pečivo se sýrem nebo salámem, sladké pečivo
Klíčové komplementy: slané pečivo, ovoce, müsli
75% populace populace používá jogurty na vaření
Nejvyšší frekvence spotřeby je u žen ve středním věku (26 – 40 let) a v případě rodin s dětmi
Důvody konzumace jogurtů
- 37% je to chutné a zdravé
- 36% je to za přijatelnou cenu
- 23% zasytí, když mám hlad
- 20% když mám chuť na něco sladkého
- 16% jednoduše stravitelné
- 14% osvěží mě to
- 11% podpoří správné zažívání
- 10% když chci něco lehčího
- 10% je to rychlé a praktické
- 9% široký výběr příchutí
- 9% když se snažím udržet štíhlou linii
Lidé konzumují jogurt k snídani, protože je zdraví a chutný
- podpoří správné zažívání
- dodá mi další energii
- má přijatelnou cenu
- udrží mou výkonnost
- Je lehký a udrží mi figuru
Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Redakce