Jižní Čechy chtějí, aby ČSSD šéfoval Hašek

16.12.2010 20:57

Jihočeská ČSSD podpoří na březnovém sjezdu při volbě předsedy ČSSD jihomoravského hejtmana Michala Haška. Na posty místopředsedů preferuje Jiřího Zimolu, Vlastu Bohdalovou, Bohuslava Sobotku, Zdeňka Škromacha a Romana Onderku. ParlamentníListy.cz informoval zdroj z ČSSD.

Jižní Čechy chtějí, aby ČSSD šéfoval Hašek

Ve čtvrtek se konala v pořadí třetí krajská konference ČSSD, tentokrát v jižních Čechách. Po remíze 40:40 v Královéhradeckém kraji, kde nominaci nezískal ani Michal Hašek, ani Bohuslav Sobotka a po Pardubickém kraji, kde delegáti nominovali oba kandidáty, ve čtvrtek v Jihočeském kraji zvítězil drtivým rozdílem 58:23 Michal Hašek.

Úplné vítězství týmu Michala Haška pak podtrhly nominace pro Romana Onderku, Zdeňka Škromacha, Jiřího Zimolu a Vlastu Bohdalovou na místopředsedy. Všichni nominovaní jsou signatáři tzv. Haškova desatera.

Naopak prohru Bohuslava Sobotky zvýraznili jihočeští delegáti tím, že odmítli podpořit i jeho kandidáta Jiřího Dienstbiera ml. na místopředsedu strany.

Jihočeského hejtmana krajská konference potvrdila na další dva roky do čela strany na jihu Čech. Byl jediným kandidátem a získal 89 z 95 hlasů. Právě Zimolu, který je stínovým ministrem ČSSD pro místní rozvoj, by delegáti rádi viděli také v celostátním vedení strany. 

V jižních Čechách je podle Zimoly zhruba 1100 členů sociální demokracie a za jeho dvouletého předsednictví se jejich počet zvýšil. "Nárůst členské základny je přirozený a rozhodně na jihu Čech nemůžeme mluvit o černých náborech, jako je tomu v ODS," řekl hejtman ČTK. Jedním z cílů jihočeské ČSSD je zopakovat vítězství v krajských volbách v roce 2012. 


Čtěte také:

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Urban

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…