Kalousek si pochvaloval: To je klídek, ta stávka. Pak přilétla rajčata

16.06.2011 11:01

Ministr financí Miroslav Kalousek se zabití od nositele transparentu "Smrt Kalouskovi" nebojí. Rád si s ním prý popovídá. Průběh odborářské akce hodnotí jako kultivovaný a jen ho mrzí, že odboráři tlačili na ty, kdo chtěli pracovat a ne stávkovat. Idyla skončila, když před ministerstvem financí Kalousek narazil na průvod demonstrantů, kteří ho počastovali vajíčky a rajčaty.

Kalousek si pochvaloval: To je klídek, ta stávka. Pak přilétla rajčata

"Kalousku, ty převlékači kabátů....," vyřkl vedle kritiky reforem a ekonomické situaci na adresu hlavního protagonisty státní kasy Miroslava Kalouska předseda Asociace samostatných odborových svazů Bohumír Dufek.

Nejnovější vývoj: Na Kalouska letí rajčata. Ty prase, křičí odboráři

Nebojím se smrti

„Nechcete snad prosím, abych komentoval emotivní výkřiky, které se říkají na ulici, to je myslím tabu. To je stejné, jako kdybych měl komentovat transparent smrt Kalouskovi. Já si klidně s nositelem transparentu půjdu popovídat a věřím, že mě nechce zabít," reagoval pro ParlamentníListy.cz ministr financí.

Ten příliš podrobně průběh demonstrace nesleduje. „Upřímně já pracuji, ale ano mám tak jako každý den zapnutou ČT24 a demonstraci po očku sleduji. Zachycuji hlavní zprávy. Myslím si, že akce odborářů probíhá poměrně kultivovaně," zhodnotil ministr průběh akce.

Kde jsou všichni? ptal se Kalousek. Odboráři nikde
Gazdík a spol. vyrazili do sněmovny v provokativních tričkách
Kalouskova první slova v den stávky: Obtěžujte lidi co nejméně
Splavený Nečas ve sněmovně: Šel jsem pěšky

„Jediné, čeho se bojím je to, aby nebyl nikdo omezován, nebo aby nebyla způsobena nějaká škoda. Bohužel zaslechl jsem teď, že ti, kteří chtěli pracovat, byli vystaveni poměrně nepříjemnému tlaku od stávkujících. To pokládám za nesmírně nefér. Tak jako každý má právo na stávku, tak má také každý právo jít do práce. A je zajímavé, že jejich práva odboráři nechápou zrovna tak jako ta svoje práva," uzavřel Kalousek, před jehož úřad se demonstranti před chvílí vydali.

Kalousek do svého úřadu dorazil tak brzy, že se odborářům stačil vyhnout. Když po šesté hodině ranní vcházel do úřadu, ještě všude panoval klid. „A kde jsou všichni?," ptal se údajně s úsměvem ministr.

Později v ČT vyjádřil přání, aby odboráři byli rozumní. "To, co nás znepokojilo, byly hrozby blokádami, dokonce i živelnými. Nakonec snad rozum zvítězil a odboráři budou obtěžovat lidi co nejméně."

Podle serveru Novinky.cz nicméně ministr prý chystá přijít do davu demonstrantů a policie má o něj strach. "Před budovou ministerstva je antikonfliktní tým a pořádková policie. Přišli i lidé, kteří jsou proti demonstrantům. Vznikají ostré verbální potyčky," popisuje situaci před ministerstvem financí server.

SLEDUJEME téma stávka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ondřej Vaněk

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…