Nečas: Výměna v čele ODS přispěla k volebním preferencím

22.05.2010 10:37

Lídr ODS Petr Nečas se domnívá, že výměna v čele strany přispěje k lepšímu volebnímu výsledku.

Nečas: Výměna v čele ODS přispěla k volebním preferencím

V rozhovoru pro Deník Nečas prohlásil, že "by byla iluze myslet si, že výměnou jedné osoby nastane okamžitý zvrat" neboť by to podle něho byla i "nemístná démonizace Mirka Topolánka." V této souvislosti připustil, že půjde o dlouhodobější záležitost, a to, jaký efekt výměna měla, ukáží až výsledky voleb. Vzápětí však dodal, že si troufá říci, že "kdyby k ní nedošlo, volební preference i samotný výsledek by byly horší."

Nečas kromě jiného znovu zdůraznil své odhodlání bojovat proti korupci a proti prolínání politiky a byznysu. "My chceme usnadnit trestní řízení včetně oznámení o korupci. Pokud existuje jen podezření bez přímých důkazů, mohl by se člověk obrátit na nějaký orgán, například ombudsmana."

Nečas zároveň jízlivě reagoval i na námitku, že podle místopředsedy TOP 09 Miroslava Kalouska bude prosazovat podobné věci jen tak dlouho, dokud mu to "kmotři v ODS" nezatrhnou a nesvrhnou ho.

"Také pana Kalouska srdečně pozdravuji. Nemyslím však, že vzhledem k jeho personální historii zrovna on by měl kázat ostatním, jak má vypadat stýkání světa byznysu a politiky."

Více: Do koalice ne, ale na pivo by Nečas s Paroubkem šel

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ro

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…