„Po letech, kdy investice nemocnice směřovaly zejména do zkvalitnění medicínské péče a podařilo se tak vytvořit špičková pracoviště vybavená moderní technikou, chceme zásadním způsobem vylepšit i ostatní provozy. Intenzivně pracujeme například na vybudování vlastní kuchyně, která začne fungovat letos po prázdninách v pavilonu T 14,“ říká místopředseda představenstva Nemocnice České Budějovice, a. s., Ing. Martin Bláha.
Kuchyně se do nemocnice vrátí po zhruba osmi letech. Tehdy dosluhující provoz nahradily služby kuchyně menzy Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích, odkud se uvařená strava dosud dopravuje do nemocnice. „Rekonstrukce našeho gastroprovozu umožní mít kuchyni plně ve vlastní režii a pružně tak ovlivňovat sortiment a kvalitu jídel. Sníží se náklady na provoz stravování a současně zvýší právě kvalita a pestrost připravované stravy, což ocení pacienti i naši zaměstnanci. Přání a chuť uspokojí mimo jiné také rozšíření nabídky o jídla bez objednávky,“ zdůrazňuje.
V současnosti je již dokončena přípravna studené kuchyně a skladové hospodářství a finišují stavební práce na zázemí stravovacího provozu. V tomto měsíci se začne pracovat na prostorách pro novou varnu. O prázdninách je v plánu instalace vybavení. Od září již bude nová nemocniční kuchyně připravovat denně 800 porcí hlavního jídla pro zaměstnance nemocnice a 1200 porcí pro pacienty.
Již za dva měsíce zkvalitní stravovací služby v nemocnici nové bistro. Po stavebních úpravách bude fungovat v objektu v krásném prostředí nemocničního parčíku v sousedství pavilonu C. „Pacienti, zaměstnanci a návštěvníci nemocnice si zde budou moci vybrat ze sortimentu lehkých a zdravých pochutin. V nabídce bistra, které bude provozovat společnost Madeta, se počítá rovněž s ovocnými či zeleninovými saláty, zdravými zákusky a pečivem či nabídkou, která bude odpovídat sezónnosti. Chybět nebude ani dobrá káva,“ vysvětluje manažerka spokojenosti pacientů a zaměstnanců Bc. Iva Nováková. Otevřeno zde bude každý den a provozní doba pokryje čas snídaní, obědů i odpoledních svačin. Kromě vnitřních prostor, kde své místo najde i dětský koutek, bistro nabídne také sezení na přilehlé terase.
Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Redakce