Neumannová prý nasekala dluh 81 milionů

03.11.2009 19:37

Hospodaření největší sportovní akce v dějinách Česka – lyžařského mistrovství světa v Liberci - skončilo ztrátou 81 298 000 korun. Uvedl to server Týden.cz s tím, že pokud nepomůže stát, skončí akce řízená prezidentkou Kateřinou Neumannovou bankrotem.

Neumannová prý nasekala dluh  81 milionů

"Výsledek hospodaření po zdanění byl k 30. červnu 2009 minus 81 298 000 korun," řekl serveru Ivan Brambaški, právník pověřený účetní a právní likvidací pořádajícího občanského sdružení, v jehož čele Neumannová stála. 

Správnost čísel už údajně ověřil auditor. Konečná částka se přitom liší od té, kterou při červnovém zasedání Neumannová předložila libereckým zastupitelům. Uvedla totiž, že dluh činí 116 milionů korun.

Likvidátor občanského sdružení nyní čeká, jak na předložená čísla zareaguje vláda premiéra Jana Fischera. Pokud ta se za dluh nezaručí, Brambaški prý podá návrh na insolvenční řízení. "Zákon mi nedává jinou možnost," vysvětlil Brambaški.

Týden.cz v této souvislosti připomněl, že zástupci ministerstva školství i financí v minulosti opakovaně uvedli, že možnost dalšího přísunu peněz zadluženým organizátorům vidí skepticky. "Věřitelé se tak svých peněz nejspíš nedočkají a šampionát stojí před bankrotem," zmínil v této souvislosti server.

V minulosti se k morální zodpovědnosti za uhrazení dluhů přihlásilo město Liberec, člen občanského sdružení, jež šampionát organizovalo. Členem téhož spolku je i lyžařský svaz, pro nějž by případná spoluúčast na hrazení závazků měla téměř likvidační podobu.

Mnozí z věřitelů organizačního výboru se kvůli dluhům obrátili na soud, mimo jiné Technická univerzita v Liberci či hydrometeorologický ústav.

Foto: ceskenoviny.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Takhle začíná válka. Z otřeseného Slovenska chodí temné zvěsti

11:31 Takhle začíná válka. Z otřeseného Slovenska chodí temné zvěsti

Slovensko zažívá šok z atentátu na svého demokraticky zvoleného premiéra. „Je to odrazem násilného p…