Obviněný Jančík: ODS je v krizi, nemá pro voliče témata

06.01.2011 20:03

I přesto, že na něho bylo podáno trestní oznámení, se exstarosta Prahy 5 mřízí neobává. Naopak, trápí ho zcela jiné věci. S nimi se svěřil v rozhovoru s L. Xaverem Veselým pro ParlamentníListy.cz.

Obviněný Jančík: ODS je v krizi, nemá pro voliče témata

Exstarostu Prahy 5 Milana Jančíka (ODS) trápí v současné době úplně jiné věci než trestní oznámení, které na něj bylo podáno v souvislosti s podivným postoupením pohledávek Agentury Praha 5.

ODS chybí témata

Lituje například současného stavu občanské demokratické strany. "Myslím si, že ODS je v jisté tematické krizi, nemáme témata, kterými bychom oslovili voliče tak, abychom vyhráli přesvědčivě volby," uvedl v exkluzivním rozhovoru, který poskytl spolupracovníkovi ParlamentníchListů.cz L. Xaveru Veselému.

Jančík se v rozhovoru také zamyslel nad tím, jakou největší slabinu projevil v době, kdy stál v čele Prahy 5. "Mou zásadní chybou bylo, že umím držet slovo, mé ano je ano, mé ne je ne," sdělil Jančík s tím, že právě tato jeho vlastnost byla mnohým jeho politickým kolegům trnem v oku.

Za toho, komu jeho příslovečné dodržování slova velmi vadilo, označil například exšéfa ODS Mirka Topolánka.  "Jednou mi Topolánek řekl, že jsem mediální monstrum," sdělil Jančík v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz s tím, že on sám neváhal a Topolánkovi oplatil stejnou mincí.

Mříže si Jančík nepřipouští

Jančík se vyjádřil samozřejmě i k trestnímu oznámení, které na něho bylo v uplynulém týdnu podáno. Toho, že by šel do vězení, se však v žádném případě neobává. "To vůbec nepřipouštím," uvedl exstarosta Prahy 5.

Plné znění rozhovoru Luboše Xavera Veselého s Milanem Jančíkem si na ParlamentníchListech.cz přečtete již tuto neděli.

Více čtěte:

Jančík k obvinění: Jsem vytažen jako králík z klobouku

Foto: Zbyněk Pecák

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajinci, co nejsou zubaři. Ale pustí je na vás. „Prý je ohlídají.“

5:30 Ukrajinci, co nejsou zubaři. Ale pustí je na vás. „Prý je ohlídají.“

Sněmovnou schválená senátní novela má umožnit, aby stomatologové ze zemí mimo Evropskou unii měli je…