Přestaňte z nás dělat strašáka, vyzýval Engel v Senátu

18.01.2011 11:47

Šéf lékařských odborů Martin Engel v Senátu zopakoval, že lékaři nejsou žádní vyděrači, když chtějí odejít do zahraničí v rámci kampaně Děkujeme, odcházíme.

Přestaňte z nás dělat strašáka, vyzýval Engel v Senátu

„Jsme přesvědčeni, že podání výpovědí bylo správné," řekl veřejně už poněkolikáté předseda Lékařského odborového klubu - svazu českých lékařů Martin Engel v Senátu. Uvedl to v rámci konference, jejímž tématem je aktuální situace ve zdravotnictví.

„Prý jsme vyděrači, teroristé, a vyhrožujeme a jen celkovou věc eskalujeme. Ale toto už je příliš, celou dobu říkáme jen to samé," řekl také Engel. Požadavky podle něj zveřejnili odboráři před devíti měsíci, nikdo z politiků si jich prý nevšímal.

"Toto je akce nešťastných lidí, kteří jsou frustrováni svou situací. Jsem přesvědčen, že podání výpovědi byl správný krok," řekl a ocenil, že dnes se odboráři poprvé společně mohli sejít s politiky na oficiální půdě.

Dále kromě jiného také zmínil, že lékaři jsou pro reformy v systému, v němž se každoročně ztrácí mnoho miliónů korun.

Vystoupení prezidenta České lékařské komory Milana Kubka ZDE

„Odpovědné pracovníky vyzývám, aby z nás přestali dělat strašáka a jednali s námi o požadavcích nespokojených lékařů. Když to splní, tak budeme my vstřícní k reformním krokům," konstatoval k tomu a vyzval úředníky, aby přestali vymýšlet krizové scénáře a požadavky lékařů pochopili.

Štěch: Nemůže být ani vítěze, ani poraženého

Seminář, který pořádá předseda Senátu Milan Štěch, má za účasti vedení ministerstva, lékařských odborů a komory obě strany sporu "aspoň drobet sblížit" a svést je k jednacímu stolu.

„Nemůže být v tomto sporu ani vítěze, ani poraženého. Mohlo by se stát, že poražení budeme všichni," poznamenal ve své úvodní řeči Štěch.

Především kvůli platovým požadavkům podalo přes 3800 nemocničních lékařů výpověď. Pokud nepřijdou 1. března do práce, hrozí v řadě míst republiky krach nemocniční péče.

Čtěte:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…