Pryč s Pařízkovou, volá ODS a ČSSD. Vypovědět koalici ale nechce

27.04.2011 13:41

Sociální i občanští demokraté v Praze 1 lobbují za to, aby místostarostka této městské části Jana Pařízková (VV) odstoupila. Věci veřejné mají již ve středu navrhnout jejího nástupce.

Pryč s Pařízkovou, volá ODS a ČSSD. Vypovědět koalici ale nechce

Na radnici první pražské městské části to vře. ODS a ČSSD zde nechtějí vypovědět koaliční smlouvu s Věcmi veřejnými. Požadují ale výměnu za radní Janu Pařízkovou (VV) spojenou s ABL. Ve středu to oznámil starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký (TOP 09).

Zaregistruj se a vyhraj. Více informací zde

Věci veřejné v Praze 1 zasednou ve středu večer. Na jednání chtějí přijít s návrhem nové tváře, která by nahradila Pařízkovou. Ta se nyní stará o sociální záležitosti a protidrogovou problematiku. Problematika její osobnosti ale spočívá v tom, že spolupracovala pro ABL na sociálních projektech.

Véčka mají potenciál

"Její funkce je stále pozastavena," uvedl starosta k Pařízkové.  Upozornil také na to, že Věci veřejné v Praze 1 mají řadu lidí, kteří nejsou spojeni s praktikami s ABL. Podle něj má koaliční partner koho nabídnout.

Hlavní je očista

"My si nemůžeme nasadit brýle a neslyšet," dodal ve středu Lomecký. Cílem radnice první pražské městské části je podle něho zejména správné fungování a také očištění od lidí spojených s ABL.

Více:
ODS chce konec VV v koalici na Praze 1. Důvod: ABL


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jednooký Ukrajinec o své armádě. Stále slouží. Vyplavalo to nejhorší

12:41 Jednooký Ukrajinec o své armádě. Stále slouží. Vyplavalo to nejhorší

Nejsou vojáci, není munice, nejsou opevnění. To jsou závěry polského analytika Konrada Muzyky ohledn…