Spolehlivá „úklidová četa“ v jedné sklence
Nemusíte složitě vyhledávat staré babičkovské recepty, abyste potřebné aktivní látky z Aloe vera získali. Silný extrakt jnaleznete např. v džusu Aloe vera forte, který navíc obsahuje „omlazující“ výtažek z pupečníku asijského a maracuji. Ta je bohatá na polysacharidy a vitamíny a dodává džusu zajímavou chuť. Unikátní kombinace těchto tří složek dává nápoji mimořádnou schopnost aktivně vázat nežádoucí látky, které se hromadí ve střevech, játrech a žlučníku. Při pravidelném užívání se rozhodně budete cítit podstatně lépe než dřív a navíc, když o svátcích trochu „zhřešíte“, vaše trávicí ústrojí si s tím lépe poradí. Odborníci doporučují každý den nalačno sklenku tohoto džusu a v průběhu dne vypít optimálně dva litry pramenité nebo minerální vody. „Nedostatek tekutin vede k nekontrolovanému přejídání, jelikož mozek nerozlišuje mezi hladem a žízní,“ vysvětluje privátní praktická lékařka MUDr. Gabriela Navrátilová a dodává: „Máte-li pocit hladu, je možné, že ve skutečnosti organismus potřebuje doplnit zásoby vody. Proto se doporučuje vypít velkou sklenici vody před každým jídlem.“
Užívejte si Velikonoce hlavně tradičními zvyky
Kachna se zelím, pečené jehněčí maso, velikonoční nádivka, vajíčka, beránek, mazanec - je těžké odolat všem svodům velikonoční tabule. Pokud si pořádnou porci jídla dopřejete jen na Velikonoční pondělí, nic hrozného se neděje. Horší je, když s nepřiměřenou konzumací jídla začnete už o týden dříve a nepřestanete celé svátky. „Nadměrné množství jídla a alkoholu, či jejich špatná kombinace jsou nejčastěji příčinou zažívacích potíží, jako je nevolnost, pálení žáhy, střevní problémy, žlučníková kolika, ale i akutní zánět slinivky břišní a další závažnější potíže,“ říká MUDr. Navrátilová a doporučuje: „Pokud jste někam pozvaní, ochutnejte, co vás zaujme, ale nepřehánějte to – raději volte zeleninu, ovoce, dejte si sklenku bílého vína a vyhýbejte se nadměrné konzumaci příliš tučných a kořeněných jídel a sladkostí.“
Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Redakce