„Ale já tu vlajku vyvěsím.“ Svoboda uhnul před Piráty, se zlou se potázal

21.07.2023 14:34 | Monitoring

Reportér Deníku N Filip Titlbach upozornil na sociálních sítích na skutečnost, že ODS vadí duha. Napsal o tom, jak z rozhodnutí primátora Bohuslava Svobody (ODS) Praha během Pridu nenaváže na některé symbolické kroky, které se odehrávaly v minulosti. Svoboda se však proti těmto informacím bránil v diskusi, kdy uvedl, že duhová vlajka bude vyvěšena na radnici i dalších městských budovách. A právě na jeho slova pak reagoval například Petr Macinka, spolupracovník exprezidenta Klause. „Jak se soudruh docent rozpohyboval,“ podotkl Macinka, že Svoboda reagoval například na kritiku bývalé radní Třeštíkové.

„Ale já tu vlajku vyvěsím.“ Svoboda uhnul před Piráty, se zlou se potázal
Foto: Hana Brožková
Popisek: Bohuslav Svoboda

„ODS vadí duha. Z rozhodnutí primátora Svobody Praha během Pridu nenaváže na některé symbolické kroky: Město letos nevyvěsí v ulicích duhové vlajky, neosvítí Petřínskou rozhlednu duhovými barvami, ani nepřemaluje přechod na Mariánském náměstí,“ píše na svém twitterovém profilu Filip Titlbach. 

„Tohle mě fakt mrzí, za nás jsme se snažili slavit Prague Pride všemi způsoby a hrdě jsme vyvěšovali vlajku na magistrátu. Je smutný pozorovat tento krok zpět,“ poznamenala bývalá radní hlavního města Prahy Hana Třeštíková, kdy na sociálních sítích sdílela i snímek s duhovou vlajkou a s tehdejším primátorem Prahy Zdeňkem Hřibem (Piráti).

„Dobrý den paní kolegyně, bohužel se v mediích objevily nepřesné informace, duhová vlajka bude vyvěšena na radnici i dalších městských budovách. Tak jako každý rok pokračuje hlavní město Praha v tradici vyvěšování duhové vlajky. Tato tradice byla zahájena v době mého prvního primátorského mandátu,“ odvětil jí primátor Bohuslav Svoboda.

„Vlajku jsme začali na pražské radnici vyvěšovat již za mého prvního primátorského období a jasně jsme to na magistrátních budovách přislíbili i letos, akci Prague Pride jsme poskytli i záštitu,“ dodal v dalším tweetu. „Pouze jsme nepodpořili další, komerční stránky akce, což z pozice primátora Prahy bylo myslím zcela logické,“ podotkl.

Právě na tuto konverzaci upozornil Petr Macinka, předseda Motoristů Sobě, pražské komunální strany. „Vida ho, Slávka… Stačí letmé pokárání na twitteru od opoziční pionýrské vedoucí Třeštíkové, že ODS není dostatečně LGBTXY+-x/ friendly – umocněné společnou fotografií se zastupujícím říšským primátorem Hřibem, a jak se hned soudruh docent rozpohyboval. Deklarovanou 70% programovou a asi i ideologickou shodu ODS s Piráty (a Čižinskými, Zelenými, komunisty, socany, Antifa, Last Generation a Greenpeace…) je občanským demokratům potřeba neustále připomínat. Jinak by na to zase před volbami mohli zapomenout a tvrdit svým voličům, že tentokrát to bude úplně, ale ÚPLNĚ jinak. Tak určitě…“ napsal.

„To se mi ulevilo.. Už jsem se začínal bát, že by se ODS chovala rozpoznatelně jinak než Pirátstvo. Ale nevím, zda to tímhle pan docent senior zachránil. Jestli by to nechtělo vlastníma rukama namalovat duhu na přechod na Mafiánským náměstí, vrazit si do zadku tři paví péra, nasadit si psí masku, vobout červený štekle s flitrama a táhnout při Pride alegorickej vůz Dantova pekla jako obraz Prahy s nápisem ODS + Pirátstvo = VL. Pak může dojít k (nejen názorovému) průniku,“ reagoval pak také na tweet Svobody investor Zbyněk Passer.

„Bohuslav Svoboda uklidnil pirátské koaliční partnery (se kterými má obrovský programový průnik) i Prahu SOBĚ s Hanou Třeštíkovou. Vlajka LGBT aktivistů vyvěšena bude a o dotaci 700 000 Kč se průvod bát nemusí. Můj názor je stále stejný. Podobné akce nemají být dotované z peněz daňových poplatníků. Dotace obecně se mají rušit. Na veřejné budovy přitom patří jen vlajky ČR a místních samospráv. Úřady by totiž neměly být aktivisticky zdobeny, ale měly by být neutrální. Duhovou vlajku si může vyvěsit pan primátor třeba ve své poslanecké kanceláři nebo v sídle ODS, tam už se o úřední budovu nejedná...“ dodal k celé věci Libor Vondráček ze Svobodných.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

A já pořád čím to je že ODS ztrácí, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusepetmill , 21.07.2023 15:18:56
A vono to bude asi tím že jim učarovala paví brka v pozadí. To je tak jediné co by jim šlo. Jo a pak signalista ten se fakt poved doufám že ho uvidíme v paráde marš se Svobodou jak se drží za ruku.

|  8 |  0

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…