„Dobytku!“ Foldyna nevydržel slova generála Pavla. Připomněl akci NATO i zabitou tříletou holčičku

22.07.2020 17:42

Jaroslav Foldyna se rozlítil na možného prezidentského kandidáta generála Petra Pavla, a to kvůli jeho besedě v Plzni, kde řekl například, že k bombardování Srbska došlo kvůli tomu, aby neproběhla další genocida. „Dobytku! Kreaturo!“ častoval Foldyna Pavla. „Zabili jste tříletou Milici Rakić kazetovou bombou. Zavraždili a zmrzačili jste stovky civilistů, a to vše v rozporu s mezinárodním právem,“ dodal.

„Dobytku!“ Foldyna nevydržel slova generála Pavla. Připomněl akci NATO i zabitou tříletou holčičku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace proti odtržení Kosova od Srbska s názvem Kosovo je Srbsko

Poslanec SPD Jaroslav Foldyna se na Facebooku rozzuřil poté, co sdílel článek ParlamentníchListů.cz, který zachycoval besedu generála a možného kandidáta na prezidenta Petra Pavla. Debata probíhala v Plzni a reportáž zachytila slovní přestřelku s bývalým politickým vězněm Michalem Drabíkem, jehož část rodiny pochází ze Srbska.

„Jak je možné, že NATO jako symbol svobody bombardovalo bez mandátu OSN Srbsko? Kosovští Albánci byli předtím označeni jako teroristé… tam zemřely tisíce a tisíce lidí. Moje máti byla Jugoslávka, táta byl Čechoslovák. Lidé utíkali do Bulharska nebo Rumunska. Jugoslávci se nás za války i v roce 1968 zastali a my jsme se jim odvděčili takto? My jsme uznali Kosovo, které doteď Slováci neuznali. Jak se na to díváte,“ tázal se například Drabík.

Celá reportáž ZDE:

Anketa

Jak hodnotit Ludvíka Svobodu coby osobnost českých dějin?

96%
hlasovalo: 22633 lidí

Podle generála Pavla je potřeba reakci Západu vidět v kontextu Srebrenice, „… ke které došlo jen pár let předtím. Nechci se vracet k detailům, ale faktem je, že názor politiků je ovlivněn i emocí a společenským veřejným míněním, a to bylo tehdy. Politici v případě vidiny další genocidy byli ochotni sáhnout k vojenskému nástroji a zabránit tomu. Nevidím do hlavy jednotlivým politikům, kteří se podíleli na tom rozhodnutí, ale bylo to přijato kolektivně a my jsme byli, myslím, v NATO nějakých čtrnáct dní. Miloš Zeman byl tehdy předsedou vlády, který se pod to podepsal,“ zněla jedna z odpovědí.

Jaroslav Foldyna se však rozzuřil a na Facebook napsal, že oni zabili tříletou Milici Rakić kazetovou bombou, „ty dobytku!“ osočil generála. „Zavraždili a zmrzačili jste stovky civilistů, a to vše v rozporu s mezinárodním právem, ty kreaturo!“ dodal.

Ani diskutérům pod příspěvkem poslance se reakce Petra Pavla nelíbila. „To je hovado,“ myslí si Darina Svihova.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tle

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…