„Je mi z tebe špatně.“ Co vypustil Feri, šokuje mnohé

14.02.2023 10:53 | Ze sítí

Obvodní soud pro Prahu 3 dnes začne projednávat kauzu bývalého poslance za TOP 09 Dominika Feriho. Někdejší politická superstar TOP 09 a koalice SPOLU, tvrdí, že je nevinen. Feri v této souvislosti zmínil také jméno jedné z novinářek a prohlásil, že o jeho případu lhala. Publicista Čestmír Strakatý k tomu dodal, že se soud bude „válet v bahně“. Ke kauze se vyjádřila i poslankyně STAN Barbora Urbanová. Feriho nešetřila. Přidal se i současný senátor a bývalý policejní vyšetřovatel a advokát Václav Láska.

„Je mi z tebe špatně.“ Co vypustil Feri, šokuje mnohé
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dominik Feri u soudu

Dominik Feri byl někdejší politickou superstar TOP 09. Měl být hlavní tváří pro mladé voliče před volbami do Sněmovny na podzim 2021.

„Kampaň ‚MÁM HLAS‘ a Dominik Feri. Tahle kampaň pro mladé bude mít grády,“ slibovala ještě v květnu 2021 koalice SPOLU.

Kauza Domonika Feriho

Kauza Domonika Feriho

Anketa

Má obžalovaný Dominik Feri vaše sympatie?

3%
96%
hlasovalo: 8117 lidí

Jenže v závěru května 2021 se situace změnila. V červnu 2021 se rychle z politiky stáhl. Vaz mu zlomilo oznámení několika mladých žen, že je Feri nevhodně obtěžoval a v některých případech dokonce znásilnil.

Feri však trvá na tom, že je nevinen.

„Z těch citovaných údajně desítek případů zůstaly 3 případy. Všechno ostatní policie smetla ze stolu. Je to pravomocně odloženo. Jak sprcha, tak noční stolek, kdy slečna Karolína tady tvrdila, že byla sexuálně napadena. Bylo to v rozporu s tím, co se ukázalo později, kdy se ukázalo, že to bylo konsenzuální. Bylo to i v rozporu se svědeckou výpovědí. Přesto tyto příběhy mediálně žijou a je to takový šlágr, že je to přece jisté, ta sprcha. Skutečně ne. Ta sprcha je něco, co tedy mi přijde silně nespravedlivé, když přestože je to pravomocně odloženo, tak slečna ještě jako novinářka prostě lže do médií. Čili, jsou tam tři případy, jaké to jsou, to se dozvíte a k těm budeme činit důkazní návrhy,“ uvedl Feri na videu, které zveřejnil publicista Martin Bartkovský z Reflexu na sociální síti Twitter.

 

 

Na dalším z videí Feri ujistil novináře, že při práci soudu bude plně spolupracovat.

„Budu poskytovat veškerou součinnost, budu odpovídat na dotazy, jako jsem to dělal doposud v přípravném řízení,“ uvedl Feri s tím, že co soudu sdělí, nebude napřed říkat novinářům. Jednu věc ale přece jen zmínil. Znovu se vrátil ke sprše a nočnímu stolku. „Co je myslím důležité říct, že dneska se tady nebude řešit žádná sprcha, žádný noční stolek. To jsou případy, které jsou pravomocně odložené. Jde-li např. o případ té sprchy, tak to je případ novinářky (jméno redakce nezveřejňuje, pozn. red.), která tvrdila, že byla ve sprše sexuálně napadena. Posléze se ukázalo, i na základě jejích zpráv a svědeckých výpovědí, že to není pravda, Že si to vymyslela. Proč tak učinila, to se zeptejte jí,“ prohlásil Feri na dalším videu, které na twitteru zveřejnil Vít Kubant z Českého rozhlasu.

 

Jmenovaná novinářka v minulosti pracovala pro server Seznam Zprávy. Ve sportovní rubrice, kde se věnovala především tématům spojeným s hokejem. Od dubna 2022 pracuje jako vedoucí redaktorka v mediální skupině MAFRA.

Feri zdůraznil, že v obžalobě vidí rozpory.

„Spatřujeme tam obrovské rozpory. Jak s tím, co již bylo ve spisu, tak s tím, co máme k dispozici,“ uvedl také Feri.

Když měl říct, čemu se věnuje, tak je to toto běžící řízení.

Další publicista, Čestmír Strakatý, který působí v Reflexu, konstatoval, že se soud bude „válet v bahně“. „Tohle je taky slušná prasárna. Zjevně se bude soud válet v bahně,“ napsal na twitteru.

 

Kauza Dominika Feriho

Ke kauze se vyjádřila i poslankyně STAN Barbora Urbanová. Feriho nešetřila.

„Nechtěla jsem být laciná a dělat si fame na soudu s Ferim. Každý má právo na spravedlivý rozsudek. Ale každá oběť znásilnění, která promluví a chce násilníka potrestat, má mou úctu a podporu.
Už za to, že před soudem jednu z těch slečen jmenuješ, Dominiku, si zasloužíš pohrdání,“ napsala obžalovanému.

Kauza Dominika Feriho

Přidal se i současný senátor, bývalý policejní vyšetřovatel a advokát Václav Láska. Dal najevo, že z Dominika Feriho je mu špatně.

„Z Dominika Feriho je mi špatně. Ano, zda spáchal trestný čin, rozhodne až soud. Ale že se choval a chová jako odporné hovado, si můžu myslet i bez pravomocného výroku soudu, že jo?“ položil řečnickou otázku.

Kauza Dominika Feriho

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

feri nemohl prasárny páchat bez povšimnutí markéty , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusetarik123 , 14.02.2023 11:19:26
bude také svědčit ?

|  14 |  0

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…