„Je to... byl to kamarád. Musel jsem to udělat.“ Daniel Hůlka vystoupil proti Zemanovi. Bez servítků

16.11.2021 17:46

Zpěvák Daniel Hůlka se v rozhovoru pro XTV.cz moderátora Luboše Xavera Veselého vyjádřil mimo jiné k důvodům, proč vrátil prezidentu Miloši Zemanovi státní vyznamenání, jež od něj obdržel. „Miloš Zeman se změnil, obrací se proti obyčejným lidem,“ míní Hůlka.

„Je to... byl to kamarád. Musel jsem to udělat.“ Daniel Hůlka vystoupil proti Zemanovi. Bez servítků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zpěvák Daniel Hůlka

Daniel Hůlka se v rozhovoru mimo jiné vyjádřil k tomu, jak vnímá akt vrácení státního vyznamenání do rukou prezidenta Miloše Zemana. Bylo to unáhlené? „Ne, ne, v žádném případě. To, že je teď Miloš, pan prezident, nemocný, to mu rozhodně nepřeju a je mi to fakt líto. Opravdu jsem s ním zažil spoustu krásných věcí a prostě rozešli jsme se názorově, to znamená, že to není o tom, že bych ho začal nenávidět. To zase tak nemám,“ popsal Hůlka, jenž je přesvědčen, že udělal to, co udělat měl.

Anketa

Jste pro zavření hospod a restaurací? (Ptáme se od 10. 11. 2021)

14%
75%
hlasovalo: 23659 lidí
„Vždy se snažím jednat, i když to zní možná naivně a hloupě, vždycky se snažím jednat podle svého nejčistšího vědomí a svědomí. A já jsem prostě Miloše opravdu obdivoval a měl jsem ho rád kvůli tomu, že to byl člověk, který má velké sociální cítění, který je prostě normální člověk, jedl se mnou gothaj, zapíjel to pivem, úplně prostě jako normální chlap. A zastával se obyčejných normálních lidí. To, kromě jeho obrovského intelektu, bylo to, co mně na něm bylo sympatické. A pak najednou přišla zvláštní doba a Miloš, nebo pan prezident, úplně obrátil. Obrátil se proti těm lidem, kterých se vždycky zastával, najednou začaly padat hlášky: neschopní, ať zkrachují, což v tu chvíli, kdy to prohlásil, bylo strašně tvrdé a nespravedlivé, protože já vidím na vesnici, kde bydlím, je spousta rodinných firem, které si to opravdu vybudovaly samy, a ty krachují, ne že by za to mohly samy, ale protože prostě stát těmi restrikcemi je vlastně jako zničil, se dá říct. Takže to rozhodně nebylo tak, že neschopní, ať zkrachují,“ řekl Hůlka, že to pro něj byla poslední kapka.

„Tím se pan prezident obrátil proti těm obyčejným, normálním lidem, kterých jsem si myslel, že se vždycky zastane. A říkal jsem si: tak ne, s tímhle já opravdu nemůžu mít nic společného, když se takhle vyjadřuje, tak já musím se ho zříct, přestože je to, nebo byl to, kamarád, tak musím tohle udělat, protože nechci, aby mě někdo spojoval s takovýmhle přístupem k lidem,“ dodal Hůlka. 

Na otázku, zda se to s ním pokusil vyříkat, odvětil: „Znáš pana prezidenta osobně? A dovedeš si představit, že bych jako já měl jinej názor než on a on by ho přijal?“ zeptal se Hůlka moderátora Luboše Xavera Veselého, jenž odvětil, že to zažil. „Já teda ne, ale tak jako ono to totiž začalo tak hloupě, že já jsem vystoupil na nějaké demonstraci, tam jsem mluvil – a začalo to tak, že Miloš – a jemu se to nelíbilo, to moje vystoupení, tak podle mě jako přítel, kamarád, měl zvednout telefon a říct: Dane, co blbneš, to jsi udělal blbě a v klidu bychom to probrali. Ovšem reakce byla jiná. Vyšel výrok pana prezidenta v nějakém tisku, ať si dám mokrý hadr na hlavu, že jsem se zbláznil. Úplně takhle mě dehonestoval, totálně. A musím říct, že jsem poprvé na vlastní kůži pocítil to, o čem mi někteří lidé říkali a já jsem tomu nechtěl věřit. Zažil jsem bezbřehou aroganci vůči názoru a vůči postoji člověka, který si myslí, že je jeho přítel. Opravdu to bylo docela nepříjemné,“ dodal Hůlka, že pak už bylo pozdě na to si to vyříkávat,“ zmínil Hůlka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…