„Je to sadismus, je to hnus! Slušný člověk si řekne, co je to za hajzly?!“ Vítězslav Jandák se drsně pustil do Fero Feniče

23.01.2018 16:47

Výzva určená České televizi a televizi Prima, kterou režisér Fero Fenič uveřejnil na sociální síti, vyvolala velké emoce. Ve výzvě, pod kterou je režisér podepsaný, jsou televize žádány, aby v prezidentských debatách nařídily oběma kandidátům stát, a ne sedět. Pro ParlamentníListy.cz se k tomu vyjádřil herec, politik a bývalý ministr kultury Vítězslav Jandák. „Možná že má pan Drahoš lepší nohy, ale určitě lepší hlavu má prezident Zeman,“ říká oblíbený herec Vítězslav Jandák.

„Je to sadismus, je to hnus! Slušný člověk si řekne, co je to za hajzly?!“ Vítězslav Jandák se drsně pustil do Fero Feniče
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vítězslav Jandák

„Žádáme, aby kandidáti na prezidenta republiky diskutovali VESTOJE! Odpovídá to principům rovnosti, neznevýhodňování žádného ze soupeřících, základním podmínkám fair play sportovních klání i obvyklosti obdobných prezidentských diskusí ve světě. Ani kandidátům nic nebrání v dodržení této zvyklosti, protože oba dva veřejně potvrdili, že jsou zdraví a plní sil,“ je uvedeno ve výzvě, pod níž je podepsaný režisér a producent Fero Fenič a kterou zveřejnil na sociálních sítích.

Důležitější hlava než nohy

„Já si myslím, že pan Fenič potvrzuje, že starého bolševika k novému myšlení nedonutíš. A my víme, že pan Fenič byl člen komunistické strany, takže co od něj můžeme čekat,“ říká Vítězslav Jandák pro ParlamentníListy.cz a dodává. „A zajímalo by mne, jestli by si někdo troufl nutit Roosevelta, v době kdy kandidoval, aby stál… To se přece nedělá! Znovu jako už mnohokrát říkám – u prezidenta nejsou důležité nohy, ale hlava. Možná že má pan Drahoš lepší nohy, ale určitě lepší hlavu má prezident Zeman,“ říká rázně Vítězslav Jandák.

Anketa

Přestali jste někdy v posledních letech mít rádi herce či zpěváka čistě kvůli jeho politickému vystupování?

96%
4%
hlasovalo: 16017 lidí

Slovní útoky na zdraví prezidenta Zemana z některých míst trvají už poměrně dlouhou dobu. A i právě k tomu se Vítězslav Jandák pro ParlamentníListy.cz vyjádřil. „Je to sadismus, je to hnus! Je to absolutní hnus, který těmto klukům prohraje volby. Protože každý slušný člověk se nad tím zamyslí a řekne si, co je to za hajzly!“ říká rozčíleně Slávek Jandák.

Server Expres.cz nedávno citoval manželku profesora Drahoše Evu Drahošovou. Jak server napsal, při debatě s občany v kavárně při jedné z jejích cest došlo prý ke vtipkování na účet současného prezidenta. „Lidé radili, aby manžel trval na tom, že beseda musí trvat hodinu a půl a musí být celá vestoje,“ řekla podle serveru Eva Drahošová. „Tak co mají dělat. Když nemají myšlenky, tak mají nohy. Oni si myslí, že je zachrání nohy. Ale to je nezachrání,“ říká Vítězslav Jandák.

VIDEO: Jiří Drahoš k migraci a referendům o EU a NATO

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: David Hora

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…