„Jsi zmr*d.“ Je tu skutečně vážné varování mocným. Daniel Landa už vidí, co hrozí

15.08.2022 16:05 | Ze sítí

Lidé podle Daniela Landy poslední dva roky žijí ve strachu. Strachu, co s nimi bude, protože systém je řízen tak nekompetentními lidmi, kteří jim rozhodně nepomohou. Strachu, který je jinými záměrně posilován a šířen. Hudebník ale mocné a neschopné varuje: Kde je strach, tam končí rozum.

„Jsi zmr*d.“ Je tu skutečně vážné varování mocným. Daniel Landa už vidí, co hrozí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Daniel Landa přebarvil žlutý špendlík na zlatý. Vyzval k ještě většímu odporu proti covidovým opatřením

Robin Čumpelík se představuje jako „propagátor vědy a poradce“, kromě toho ale na internetu vysílá úspěšný pořad Inovace republiky. A do jeho aktuálního dílu dorazil skutečně originální inovátor- zpěvák a v poslední době čím dál více i občanský aktivista Daniel Landa.

Jemu již od devadesátých let oponenti rádi lepí nálepku „nácek“. On sám se považuje za vlastence. Mezi oběma pojmy je přitom podle něj jasný rozdíl. „Vlastenectví směřuje k lásce. Aby naše zahrádka kvetla a byla krásná, to je pro mě vlastenectví.“ Pokud někdo má zálibu v tom aby po zahrádkách dupal, tak to za vlastenectví nepovažuje.

Anketa

Půjdete volit do Senátu?

hlasovalo: 14906 lidí
Takovou lásku lze samozřejmě projevovat domácnosti, kraji, zemi.

S láskou k domovu souvisí i láska ke krajině, ta se podle Landy v poslední době zanedbávala. To znamená například i to, že les nebudeme brát jako supermarket na dřevo.

V posledních dvou letech se o to lidé začínají zajímat, ale je to důsledek strachu, který ve společnosti vládne od počátku covidu. „Lidé začínají cítit, že existuje nějaká odpovědnost za svůj život a že se o tebe ve finále nemusí nikdo postarat. Ta společnost jde směrem, kdy vám čím dál více říká: My se postaráme, my to zařídíme. Ale kdo je to to my? To je ten systém? Ne, to jsou lidi, v řadě případů totálně neschopný lidi,“ zamyslel se hudebník.

Poslední dva roky podle něj vidíme, že systém je řízen naprosto neschopnými lidmi, a že se musí každý postarat hlavně sám. Ale tragédie je, že důvodem tohoto uvědomění byl strach. „A ještě bych pogratuloval médiím, protože ty tomu strachu daly turbo,“ dodal.

Tyto neschopné lidi zastupující systém Landa varuje dopředu: „Lidé ve strachu nejednají normálně. Strach je jedna z největších emocí, a kde je emoce, tam mlčí rozum. A poslední dva roky to bylo vidět, to se rozum místy úplně zastavil.“

A ještě odpornější je, že tohoto strachu bylo cíleně využíváno k politickému nebo obchodnímu prospěchu. Dokonce lidem sužovaným strachem suverénně lhali, že „dostanou tečku a bude vyřešeno“. „No nebude vyřešeno, a oni ti pak jen řeknou, to byla reklama. A tuto lež- reklamu jsme zaplatili všichni.“

A reflexe této lži prakticky neproběhla, rozhodně ne u těch, kteří ji šířili. „Když jsme ve společnosti jediné pravdy, tak je vždy třeba zbystřit,“ věří Landa. A právě to ho za covidu přivedlo k občanské aktivitě, například iniciativy Zlatý špendlík. Tu Landa hodnotí pozitivně, protože minimálně upozornila na atmosféru „covidového protektorátu“.

Veřejně známé osoby by podle něj dnes měly, pokud mohou, poskytnout podporu názorům, kterým věří. „Dneska se totiž fakt dostaneš do vichřice, když vyslovíš svůj názor. Místo debaty se řekne „ty jsi zmrd“, polepí autora a tím ztrácí relevanci i autor.

A proto podpořil například profesora Berana.

K aktuálnímu strachu Landa promluvil o tom, že „válka se má řešit mírem“. A o mír bychom měli usilovat co nejrychleji, což se rozhodně neděje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…