„Jsme v Rusku, osvobodili jsme kus vesnice.“ Lež odhalena. Natočeno na Ukrajině

13.03.2024 17:22 | Monitoring

V úterý zaútočila na ruské území poblíž ukrajinských hranic protikremelská paramilitární skupina Legie Svoboda Rusku, která údajně dobyla vesnici Ťotkino v Kurské oblasti a ruští vojáci měli před jejich jednotkou „prchat“. Ruský zpravodaj Rádia Svobodná Evropa Mark Krutov ale upozorňuje, že vítězné video této skupiny, údajně natočené z dobyté vesnice, bylo ve skutečnosti natočeno na území Ukrajiny.

„Jsme v Rusku, osvobodili jsme kus vesnice.“ Lež odhalena. Natočeno na Ukrajině
Foto: Repro X
Popisek: Bojovníci Legie pro osvobození Ruska údajně za ruskou hranicí

Od úterý operují na hranicích Ruska a Ukrajiny dvě protikremelské ozbrojené skupiny. Paramilice Legie Svobodné Rusko na sociální síti ve videu hlásila dobyti první ruské vesnice Ťotkino v Kurské oblasti, přičemž ruské jednotky prý uprchly a nechaly za sebou veškeré vybavení.

„Legionáři s vojenskými volacími znaky ´Apostol´, ´Domovoy´ a další příslušníci bleskových jednotek posílají pozdravy z osvobozené části Tetkina v Kurské oblasti. Jedeme dál!“ stojí v příspěvku.

Ruské ministerstvo obrany ale vydalo prohlášení, že se mu podařilo útoky „ukrajinských teroristických skupin“ v Kurské oblasti a v Bělgorodské oblasti potlačit.

Podle informací jednoho z předních investigativních novinářů v Rusku Marka Krutova bylo video ve skutečnosti pořízeno na území Ukrajiny, a ne v obci Ťotkino.

„Na rozdíl od tvrzení v tomto příspěvku se nejedná o ‚osvobozenou část Ťotkina‘, ale o přilehlou ukrajinskou vesnici Ryživka (51.257578, 34.251342),“ píše Krutov, který se v minulosti podílel na přípravě desítek reportáží, v nichž odhalil korupci mezi ruskou politickou elitou a špinavé operace tajných služeb vedených Kremlem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Jakub Makarovič

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Na ukrajinské nacistické propagandě není pravda ani jedno slovo., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseProstěj , 13.03.2024 18:55:00
To je přece notoricky známá věc. Ono jim ale nic jiného nezbývá než lhát a lhát. Kdyby totiž přiznali pravdu, západní veřejné mínění by je už dávno odepsalo. Naproti tomu Putin si dává záležet, aby nebyl přistižen při lži a dbá na svou seriozní pověst. Naše protiruská propaganda - to je jen fašistická ubohost.

|  26 |  0

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …