„Nejsou stranou oligarchů? A kdo to bude platit?!“ Expremiér veřejně popravil Minářovo hnutí

08.12.2020 17:20 | Zprávy

Bývalý premiér a boss socialistů Jiří Paroubek promluvil o novém politickém projektu Lidé PRO Mikuláše Mináře. Není to prý strana oligarchů, ale kdo to tedy bude platit, ptá se Paroubek. Padlo srovnání se Zelenými, Bártou, Babišem.

„Nejsou stranou oligarchů? A kdo to bude platit?!“ Expremiér veřejně popravil Minářovo hnutí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek a Oskar Krejčí

Podle Paroubka je logické a praktické, že vznikají volební bloky, v liberálním bloku jsou zařazeni Piráti a STAN a v konzervativním je ODS doplněná Lidovci a TOP 09. „Do toho všeho přichází iniciativa donedávna hlavní osoby spolku Milion chvilek Mikuláše Mináře na vytvoření nové politické platformy Lidé PRO, která hodlá vstoupit co nejdříve do politické soutěže o hlasy voličů. A myslí to tak vážně, že v krátké době začne shánět hlasy pěti set tisíc podporujících potenciálních voličů. M. Minář má před očima plná náměstí na akcích Milionu chvilek v průběhu posledních let. Ale je přece jen něco jiného sejít se na protivládní demonstraci, zanadávat si na vládu, od plic se vykřičet, co si myslím o A. Babišovi, a odejít v klidu do přilehlé restaurace anebo domů a vést dál mocné řeči,“ myslí si Paroubek.

„Minář a jeho hnutí podle expremiéra zatím nic zajímavého nepředvedlo.“ Přečetl jsem s vypětím všech duševních sil rozhovor pana Davida Ondráčky, bývalého šéfa české pobočky Transparency International, na stránkách iROZHLASU, kde jsem hledal jasnou odpověď na otázky typu: program, ideový základ, výběr zajímavých osobností nové politické strany pro potřebu sestavy kandidátky ke sněmovním volbám. Nechci panu Ondráčkovi ubližovat, ale myslím, že na žádnou z těchto otázek jsem nezískal z jeho rozhovoru uspokojivou odpověď. „Pracovat pro občana“ chce každý.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: AZy

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…