Aby neměli Turci takovou radost, toto přiletělo na jejich adresu z Moskvy

07.07.2016 16:36

„Normalizace politických vztahů mezi Tureckem a Ruskou federací ještě nutně neznamená, že se všechny problematické otázky jednoduše zametou pod koberec,“ uvedla tisková mluvčí ruského ministerstva zahraničí Mirija Zacharova. Narážela tak na informaci o tom, že Turecko i nadále napomáhá teroristům z Islámského státu.

Aby neměli Turci takovou radost, toto přiletělo na jejich adresu z Moskvy
Foto: repro kremlin.ru, tan
Popisek: Prezidenti Vladimir Putin a Recep Tayyip Erdogan

„Normalizace vzájemných vztahů nás nezbavuje rozdílů, na které jsme doposud naráželi,“ uvedla Zacharova. „Jestliže se teroristé, které pronásledujeme, budou nacházet na teritoriu Turecka, budeme je pronásledovat i dále. Budeme se domáhat jejich vydání. Nestojíme o to, aby se nyní vytvořila iluze, že kvůli znovuobnovení vztahů zapomeneme na všechny rozpory,“ zdůraznila tisková mluvčí.

„Sice usilujeme o normalizaci politického dialogu, ale i nadále ruské turisty varujeme před možnou teroristickou hrozbou. Ani na jeden den o tom nepřestáváme hovořit. Odpovědnost si musí nést každý ruský občan, který se rozhodne Turecko navštívit,“ doplnila.

Zacharova promluvila i o situaci na syrsko-turecké hranici.

„Když jsme začali otevřeně hovořit o tom, že nás znepokojuje vývoj situace na turecko-syrské hranici, konkrétně podpora vojáků z Islámského státu, vždy jsme dostatečně zdůrazňovali, že čerpáme pouze z vlastních informačních zdrojů,“ uvedla.

Zacharova zmínila, že nařčení Turecka z podpory teroristů Islámského států nemá nic společného se zhoršením vzájemných diplomatických vztahů. „Tuto informaci jsme si neustále ověřovali na turecké straně i s našimi mezinárodními partnery,“ dodala.

„Tato informace u nás vždy byla a my jsme s ní pracovali. Vždycky jsme se snažili tento problém řešit na mezinárodní úrovni. Snažili jsme se upozornit na to, že taková politika ze strany Turecka nepřispívá k řešení krize v Sýrii. Tato informace u nás pořád je, nikam se nevytratila. Tento problém budeme i nadále řešit, zejména v RB OSN,“ uvedla Zacharova.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fib

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…