Ale, ale. Mlejnek a spolupráce na Dozimetru? Bradáčová nic neví

17.08.2022 21:40

Premiér Petr Fiala (ODS) ve středu sdělil, že vláda neodvolala ředitele civilní rozvědky (ÚZSI) Petra Mlejnka, protože obdržela informaci, že sehrál pozitivní roli při objasňovaní korupční kauzy Dozimetr. Vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová však tvrdí, že o předání takové informace neví.

Ale, ale. Mlejnek a spolupráce na Dozimetru? Bradáčová nic neví
Foto: Repro ČT24
Popisek: Vrchní státní zástupkyně v Praze, Lenka Bradáčová

Anketa

Půjdete volit do Senátu?

hlasovalo: 14906 lidí
„Vláda obdržela informaci, že pan ředitel Mlejnek sehrál pozitivní roli při objasňování kauzy Dozimetr,“ oznámil ministerský předseda. Jde o korupční kauzu spojenou s pražským dopravním podnikem, v níž čelí stíhání také bývalý primátorův náměstek za STAN Petr Hlubuček.

Vrchní státní zástupkyně však premiérova slova nepotvrdila – veřejně prohlásila, že o ničem takovém neví. Upozornil na to zástupce šéfredaktorka týdeníku Respekt.

O participaci pana Mlejnka na vyšetřování Vámi dotazované trestní věci mi není nic známo, říká vrchní žalobkyně Lenka Bradáčová Respektu, že žádnou takovou informaci premiérovi nepředala. Kabinet více věc nekomentuje, jelikož jednal v utajeném režimu.

Minulý týden Seznam Zprávy napsal, že podle jeho informací začala GIBS prověřovat podezření, že právě Mlejnek donášel skupině kolem Redla citlivé policejní informace.

Inspekce se v pátek proti těmto informacím ohradila a uvedla, že kvůli úniku informací v kauze Dozimetr šéfa rozvědky neprověřuje ani nevede trestní řízení, ve kterém by figuroval jako podezřelá osoba příslušník ÚZSI.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

18:55 Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

Globální šachovnice je v současné době rozehraná na velmi nebezpečnou hru. USA chtějí Čínu donutit, …