Manželka pana Mlejnka má velmi zajímavé podnikání. S potrestaným policejním detektivem

12.08.2022 21:31

Na manželku nového ředitele rozvědky Petra Mlejnka je napsaná čtvrtina firmy poskytující ochranu proti odposlechům. Společníkem je pak bývalý detektiv potrestaný za úniky z policie, kterého Mlejnek zná. Píše o tom server Aktuálně.cz.

Manželka pana Mlejnka má velmi zajímavé podnikání. S potrestaným policejním detektivem
Foto: archív autora
Popisek: klávesnice

O novém řediteli rozvědky Petru Mlejnkovi se hovoří v souvislosti s tím, že v minulosti poptával zakázky u Michala Redla, jenž je nyní ve vazbě v korupční kauze Dozimetr. Zda se šéf špionů podílel na byznysu své ženy a jejího společníka, serveru neřekl.

Kvůli Mlejnkovi má nyní co vysvětlovat i ministr vnitra Vít Rakušan (STAN), jenž Mlejnka do čela Úřadu pro zahraniční styky a informace vybral. Mlejnek v současné době má co vysvětlovat právě kvůli svým kontaktům z podnikání, ze soukromé sféry totiž zamířil rovnou do čela klíčové zpravodajské instituce, což je v Česku velmi neobvyklé. Navíc se Mlejnek setkával například s Michalem Redlem, lobbistou, jenž je však uznán za nesvéprávného. 

Server Aktuálně.cz nyní zjistil, že manželka Petra Mlejnka se před pěti lety stala čtvrtinovou spolumajitelkou firmy Dyn Tedes. Dalších čtyřicet procent pak patří manželce bývalého detektiva ÚOOZ Luďka Vokála. Mlejnek nyní potvrdil, že se s Vokálem, jenž byl před několika měsíci pravomocně potrestán za korupci a vynášení informací z policejních spisů, osobně zná.

V současné době pak podle Mlejnka jeho manželka ve firmě své působení ukončila. „Poté, co byl pan Vokál odsouzen, svůj podíl odprodala,“ tvrdí. V obchodním rejstříku je však stále vedena jako spolumajitelka.

Mlejnek jako šéf rozvědky nyní musí získat prověrku na nejvyšší stupeň přísné tajné. Jak informoval Deník N, prověrku dělají jeho vlastní podřízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…