Babiš a Čaputová: Pekarová nemohla mlčet. Ale je toho víc, Čaputová prý i něco pokazila

20.03.2024 19:10 | Monitoring

Po stížnostech expremiéra a šéfa hnutí ANO Andreje Babiše, že se s ním aktuálně nesetkala končící slovenská prezidentka Zuzana Čaputová, i přestože s ním dříve spolupracovala, se ozvala předsedkyně Sněmovny a šéfka TOP 09 Markéta Pekarová Adamová. „Zuzana Čaputová řekla, že do Prahy přijela kvůli dvěma prezidentům – Václavu Havlovi a Petru Pavlovi. Jak by do toho zapadalo setkání s populistou, který si nejradši třese rukou s proruskými politiky, to neví kromě něj asi nikdo,“ rýpla si do šéfa nejsilnější opoziční strany. Nebyla jediná.

Babiš a Čaputová: Pekarová nemohla mlčet. Ale je toho víc, Čaputová prý i něco pokazila
Foto: Screen vysílání ČT24
Popisek: Markéta Pekarová Adamová

Pekarová Adamová svými slovy reagovala na slova expremiéra Babiše, jenž kritizoval premiéra Petra Fialu (ODS) s tím, že se má snažit ovlivnit slovenské volby i končící prezidentku Slovenska Zuzanu Čaputovou, jelikož ta se s ním za dobu jeho působení v opozici nesetkala, a nejinak tomu bylo i v pondělí, kdy dorazila do Česka.

„Paní prezidentka byla u pana premiéra Fialy. Já jsem takovou čest neměl nikdy. Tady chodila do pražské kavárny a za prezidentem Petrem Pavlem. Nikdy mě nepoctila, že by mě přijala nebo se mnou mluvila,“ řekl Babiš na tiskové konferenci v úterý odpoledne a následně na jeho slova upozornil novinář Radek Bartoníček na serveru Aktuálně.cz.

„Zuzana Čaputová řekla, že do Prahy přijela kvůli dvěma prezidentům – Václavu Havlovi a Petru Pavlovi. Jak by do toho zapadalo setkání s populistou, který si nejradši třese rukou s proruskými politiky, to neví kromě něj asi nikdo,“ obořila se poté do Babiše Pekarová Adamová.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kotas

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Ale samozřejmě že existuje "pražská kavárna", ty huso telefonovací, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseKrálovna Kleopatra , 20.03.2024 20:01:38
to ví úplně každý!!! A zahrnuje přesně takové slepice, jako jsi ty, pipino hloupá! Arogantní, tupé, nevzdělané, neschopné, primitivní, zkorumpované, ale maximálně agresivní a namyslené členy pětikolky. To je ta pravá pražská kavárna, jejíž jsi ty nejtypičtější ukázkou, náno s vizáží Hitlera. Jen ten knírek si nechej nárůst a seš komplet.

|  19 |  0

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…