Babiš a Čaputová: Pekarová nemohla mlčet. Ale je toho víc, Čaputová prý i něco pokazila

20.03.2024 19:10 | Monitoring

Po stížnostech expremiéra a šéfa hnutí ANO Andreje Babiše, že se s ním aktuálně nesetkala končící slovenská prezidentka Zuzana Čaputová, i přestože s ním dříve spolupracovala, se ozvala předsedkyně Sněmovny a šéfka TOP 09 Markéta Pekarová Adamová. „Zuzana Čaputová řekla, že do Prahy přijela kvůli dvěma prezidentům – Václavu Havlovi a Petru Pavlovi. Jak by do toho zapadalo setkání s populistou, který si nejradši třese rukou s proruskými politiky, to neví kromě něj asi nikdo,“ rýpla si do šéfa nejsilnější opoziční strany. Nebyla jediná.

Babiš a Čaputová: Pekarová nemohla mlčet. Ale je toho víc, Čaputová prý i něco pokazila
Foto: Screen vysílání ČT24
Popisek: Markéta Pekarová Adamová

Anketa

Vzpomínáte na prezidenta Billa Clintona v dobrém?

6%
88%
hlasovalo: 15675 lidí
Pekarová Adamová svými slovy reagovala na slova expremiéra Babiše, jenž kritizoval premiéra Petra Fialu (ODS) s tím, že se má snažit ovlivnit slovenské volby i končící prezidentku Slovenska Zuzanu Čaputovou, jelikož ta se s ním za dobu jeho působení v opozici nesetkala, a nejinak tomu bylo i v pondělí, kdy dorazila do Česka.

„Paní prezidentka byla u pana premiéra Fialy. Já jsem takovou čest neměl nikdy. Tady chodila do pražské kavárny a za prezidentem Petrem Pavlem. Nikdy mě nepoctila, že by mě přijala nebo se mnou mluvila,“ řekl Babiš na tiskové konferenci v úterý odpoledne a následně na jeho slova upozornil novinář Radek Bartoníček na serveru Aktuálně.cz.

„Zuzana Čaputová řekla, že do Prahy přijela kvůli dvěma prezidentům – Václavu Havlovi a Petru Pavlovi. Jak by do toho zapadalo setkání s populistou, který si nejradši třese rukou s proruskými politiky, to neví kromě něj asi nikdo,“ obořila se poté do Babiše Pekarová Adamová.

„A mimochodem – nic jako ‚pražská kavárna‘ neexistuje. To je pouze slovník Miloše Zemana s cílem rozeštvávat společnost. Andrej Babiš jej jako jeho věrný žák přebral. Odmítám, aby člověk jako on nálepkoval naše občany,“ doplnila.

Slovům o „populistovi, který si nejradši třese rukou s proruskými politiky“, se neubránila ani přesto, že Bartoníček v daném článku upozornil, že se Babiš v úterý vymezil proti slovenskému premiérovi Robertu Ficovi či maďarskému premiérovi Viktoru Orbánovi. „Jestliže komunikuji s Ficem a Orbánem, tak to neznamená, že sdílím jejich názory. Nikdy jsem to neřekl,“ citoval Bartoníček Babiše s dodatkem, že se expremiér „snažil dokázat, že je jednoznačným příznivcem EU a NATO“.

To, že se Čaputová s Babišem nesetkala, pak zaujalo také komentátora Alexandra Mitrofanova. „Paní prezidentka Čaputová má dobrý vkus,“ komentoval.

A od politického komentátora Michala Sirového naopak přišla výtka směrem k Čaputové, na níž mu vadí, že se rozhodla neobhajovat druhý prezidentský mandát. „Zuzana Čaputová by měla proti Pellegrinimu viditelně větší šance, než má teď Korčok,“ vadí Sirovému. Čaputová podle něj svým rozhodnutím s politikou na Slovensku výrazně zamíchala. „K neprospěchu demokratů,“ uvedl, byť podotkl, že na své rozhodnutí měla slovenská prezidentka právo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kotas

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Ale samozřejmě že existuje "pražská kavárna", ty huso telefonovací, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseKrálovna Kleopatra , 20.03.2024 20:01:38
to ví úplně každý!!! A zahrnuje přesně takové slepice, jako jsi ty, pipino hloupá! Arogantní, tupé, nevzdělané, neschopné, primitivní, zkorumpované, ale maximálně agresivní a namyslené členy pětikolky. To je ta pravá pražská kavárna, jejíž jsi ty nejtypičtější ukázkou, náno s vizáží Hitlera. Jen ten knírek si nechej nárůst a seš komplet.

|  19 |  0

Další články z rubriky

„Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

14:04 „Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

O průzkumech veřejného mínění, ale i o ministryni obrany Janě Černochové (ODS) mluvili v pořadu Podt…