Babiš jezdil po republice. A Šídlo vtipkoval o politicích v limuzínách

27.08.2021 23:09

Komentátor Jindřich Šídlo vyzývá, ať lidé „šetří emoce na důležitější věci“ než na kritiku vládních členů za to, jak křižují naší zemí ve vládních limuzínách a „předstírají u toho, že vládnou, což je v jejich pojetí i napuštění fušersky opraveného bazénu někde u hotelu nebo popojíždění na kolech po severních Čechách“. „Tohle se dělo, děje a dít bude,“ podotýká. Navíc vás prý předvádění vlády v tomto směru ještě přijde levněji oproti situaci, kdy by začala rozdávat.

Babiš jezdil po republice. A Šídlo vtipkoval o politicích v limuzínách
Foto: Oldřich Szaban
Popisek: Premiér Babiš v Ústí nad Labem

Anketa

Chcete, aby byl Andrej Babiš premiérem až do roku 2025?

79%
18%
hlasovalo: 17640 lidí
„Mám takový návrh. Pojďme už dál nepředstírat pohoršení nad tím, že členové vlády používají ve volební kampani servis určený… členům vlády. Kupříkladu svá služební auta s modrými majáčky, případně ochranku. Pořád vás to ještě přijde mnohem levněji, než když vám navíc rozdávají, případně aspoň slibují peníze, které jste sami vydělali,“ glosuje Šídlo, jak se vládní politici před blížícími se volbami rozjeli napříč republikou.

Vzpomíná, že to není nikterak ojedinělé chování a již v devadesátých letech bylo dobírání za využívání vládních prostředků k tvoření politické kampaně součástí dobírání se mezi pozdějším Václavem Klausem a Milošem Zemanem. „Šťastný let, Václave,“ vystřelil si v roce 1996 ze svého oponenta Zeman nápisem na střeše svého autobusu Zemák poté, co Klaus, tehdy coby předseda vlády, na pohyb po republice během své kampaně využíval vládní helikoptéry.

„Jak šly roky, pozměnil Miloš Zeman pohled na svět, takže v roce 2018 letěl státním vrtulníkem i na svatbu šéfa svého protokolu Kruliše do Osvětiman. Nemluvě o pravidelných cestách do krajů, což byla součást permanentní předvolební kampaně před druhou přímou prezidentskou volbou,“ poznamenává Šídlo ve své glose na serveru Seznam Zprávy.

Komentátor míní, že nynější „výlety“ členů vlády premiéra Andreje Babiše (ANO) za použití vládních limuzín by tu byly i v případě, že by ve vládě seděl někdo úplně jiný. „Někteří vysloužilí politici vám ale možná rádi popíšou, jak tohle řemeslo mění pohled na reálný svět. Jak se věci, které vás před vstupem do politiky rozčilovaly, stanou součástí vaší dennodenní rutiny. Když spěcháte, vydáte pokyn svému řidiči, aby ten modrý maják prostě položil na střechu a vyrazil po tramvajových kolejích vpřed, protože tu příští akci prostě musíte stihnout,“ zaznělo od něj.

Dodává však, že všechen tento „luxus“ nakonec skončí a po nasednutí na zadní sedadlo se jednoho dne s někdejší politickou špičkou „najednou auto nerozjede“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

16:30 Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

Ekonomka Ilona Švihlíková pronesla šokující informace o americké ekonomice, která pomalu spěje ke ka…