Babiš nic nepokazil, není důvod, aby nebyl dále premiérem, prohlásil v ČT jasně hejtman Okleštěk

22.01.2018 22:43

Výbor hnutí ANO dnes ústy místopředsedkyně Jaroslavy Pokorné Jermanové potvrdil předsedu Andreje Babiše jako jediného kandidáta hnutí na předsedu příští vlády. Shodlo se tak jednomyslně stranické vedení. Tématem se zaobíral moderátor David Borek v Událostech, komentářích na ČT24 společně s Ladislavem Oklešťkem, poslancem hnutí ANO a hejtmanem Olomouckého kraje.

Babiš nic nepokazil, není důvod, aby nebyl dále premiérem, prohlásil v ČT jasně hejtman Okleštěk
Foto: Archiv LO
Popisek: Ladislav Okleštěk

„Já si myslím, že pan Babiš nic nepokazil,“ zdůvodnil Okleštěk, proč nevidí důvod, proč by Babiš být premiérem neměl. Podpora pro Babiše byla podle něj jednomyslná. „Já to vidím jednoznačně,“ řekl poslanec a dodal, že stejnou optikou to vidí také celé vedení hnutí ANO.

Šéf hnutí ANO se podle Oklešťka jednání osobně zúčastnil. „Pan Babiš se nás ptal na názor,“ vysvětlil poslanec, jak jednání výboru probíhalo a znovu zopakoval, že Babiš má jednoznačnou podporu, i kdyby své stanovisko formuloval jinak. „Já to vidím jako nezměnitelné. Nevím, co by se muselo stát, aby se názor změnil,“ reagoval dále Okleštěk na to, zda se do budoucna nemůže stát, že v rámci strategie vyjednávání výbor od nynějšího stanoviska odstoupí.

Ohledně vládního modelu pak Okleštěk favorizuje většinovou vládu, nebo menšinovou vládu s podporou. „Mně by se líbila vláda s ODS,“ uvádí pak svoje osobní preference týkající se vládního půdorysu a dodává, že ve hře by také mohla být spolupráce se sociální demokracií. Závěrem důrazně připomněl, že to je ovšem záležitost partnerů. 

reklama

autor: sla

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …