Babiš pojede do Drážďan. Přednese tam projev

19.06.2019 12:54

Premiér Andrej Babiš (ANO) se na počátku příštího týdne zúčastní v Drážďanech Evropského fóra pro vědu, výzkum a inovace. Na akci se sejde se svým polským protějškem Mateuszem Morawieckým, saským zemským premiérem Michaelem Kretschmerem a předsedou Spolkového sněmu Wolfgangem Schäublem, píše ČTK.

Babiš pojede do Drážďan. Přednese tam projev
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Andrej Babiš

Mandát k premiérově účasti na fóru projedná v pondělí ještě před jeho cestou vláda.

Babiš, Morawiecki, Kretschmer a Schäuble se v pondělí večer zúčastní slavnostního zahájení fóra v drážďanském Albertinu. Českého premiéra poté ještě čeká bilaterální jednání s předsedou Spolkového sněmu, který v minulosti stejně jako Babiš působil ve funkci ministra financí.

V úterý, na kdy připadá hlavní jednání fóra, Babiš podle programu akce přednese úvodní projev. Podle materiálu pro jednání vlády poté český premiér navštíví Fraunhoferův ústav v Drážďanech, Institut CRTD (Centrum regenerativních terapií v oblasti biomedicíny) drážďanské Technické univerzity a Centrum protonové terapie Fakultní kliniky v Drážďanech.

Evropské fórum pro vědu, výzkum a inovace by mělo podle pořadatelů sloužit jako platforma pro regionální i celoevropskou spolupráci. Organizátoři upozorňují, že výzkum a inovace dávají významné impulzy k rozvoji celé evropské ekonomiky a mají rozhodující vliv na budoucí konkurenceschopnost a prosperitu.

Babiš v úterý uvedl, že se kvůli cestě do Německa uskuteční jednání české vlády v dřívějším termínu než obvykle. Zatímco jindy vláda zasedá od 14:00, v pondělí to bude už od 10:00.

Česká opozice chce příští týden vyvolat hlasování o nedůvěře vládě, představitelé opozičních stran přitom uváděli, že by takovému hlasování měl být Babiš přítomen. Pokud by se to mělo naplnit, musela by se mimořádná schůze Sněmovny uskutečnit nejdříve ve středu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…