Babiš si z vás dělal srandu, smál se Jurečka Hamáčkovi. Ten spustil o „legendárních bitvách“ Maláčové

05.09.2021 12:26 | Rozhovor

Hosty Partie Terezie Tománkové byli předseda sociální demokracie Jan Hamáček a předseda KDU-ČSL Marian Jurečka. Ve studiu to mezi nim pořádně jiskřilo. Hamáček varoval, že ODS rozprodá Česko. „My nebudeme podporovat privatizaci Českých drah a České pošty, aby tady někdo rozprodával českou politiku jak v devadesátkách,“ rozjel se Hamáček. Jurečka se Hamáčkovi smál za společnou koalici s ANO. „Kde jste s tím došli? Andrej Babiš vás úplně rozcupoval a dělal si z vás srandu,“ vypálil Jurečka.

Babiš si z vás dělal srandu, smál se Jurečka Hamáčkovi. Ten spustil o „legendárních bitvách“ Maláčové
Foto: Screen TV Prima
Popisek: Marian Jurečka v Partii

„Hnutí ANO je teď momentálně nejsilnější levicovou stranou. Hnutí ANO je programově velmi flexibilní. Vy víte, že hnutí ANO vstupovalo do politiky jako alternativa k pravicovým stranám. Já jsem v tom programu hnutí ANO nikdy neřekl, že chce zavádět školné, ale on, poslanec (Martin) Kolovratník, v debatě na Barrandově otevřeně hlásil, že je pro školné,“ začal zostra Hamáček.

Jurečka poté vysvětlil, jak předem věděli o kampani hnutí ANO s heslem „Až do roztrhání těla“. S tímto heslem teď velmi kreativně pracuje pravicová koalice SPOLU – koalice ODS, lidovců a TOP 09.

„Máme dobré informace a dobré lidi v našem týmu. Z týmu Andreje Babiše to uniklo. My jsme chtěli ukázat, co Andrej Babiš slíbil v roce 2013, co slíbil v roce 2017, a nic z toho nesplnil. On slibuje dostupné a levnější bydlení. Ale to sliboval už před čtyřmi lety. A má dnes někdo dostupnější a levnější bydlení? A on má své lidi na Ministerstvu pro místní rozvoj osm let, tak safra, proč s tím něco neudělal?“ rozpálil se před kamerami Jurečka.  

Poté se pánové shodli na tom, že by si otec a syn Babišovi měli sami vyříkat, jak komplikovaný vztah mezi sebou mají, a nepatří to do kampaně.

„Ale to, že na polívku nešli zrovna na Větruši náhodou, to mi nikdo nevymluví,“ ozval se Hamáček.

„Já jako otec pěti synů si neumím představit, že bych jednoho syna viděl po dvou letech, a nechal mezi sebou a ním stát ochranku. Asi bych mu řekl: Pojďme někam stranou si to vyříkat,“ popsal Jurečka, jak by postupoval on.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…