Biden chce Trumpovi „ukrást“ téma. Co k tomu řekli ve zprávách? Musk zděšen

01.03.2024 20:40 | Monitoring

Média ve Spojených státech spekulují, že tamní současný prezident Joe Biden se chystá Donaldu Trumpovi, jenž je jeho hlavním rivalem v listopadových prezidentských volbách, „ukrást“ stěžejní téma v podobě ochrany hranic a ilegální migrace. Biden se několik měsíců před volbami začal o stav hranic USA náhle intenzivněji zajímat a hlásá, že čas na řešení situace „nastal už dávno“. Republikánům rovněž vzkazuje, že by kvůli migrační krizi měli „ukázat trochu páteře“.

Biden chce Trumpovi „ukrást“ téma. Co k tomu řekli ve zprávách? Musk zděšen
Foto: Youtube: Newsweek.com
Popisek: Americký prezident Joe Biden.

Reportéři Stephen Collinson a Priscilla Alvarezová si společně s korespondentkou MJ Leeovou v analýze pro CNN všímají, jak Biden urychleně přitvrzuje ve své rétorice k dění na jižní americké hranici a již i on začíná označovat vlny migrantů coby krizi.

Důležitost tématu ochrany hranic, jež má být jednou z klíčových otázek pro listopadové volby, ukázalo už jen to, že se ve stejnou dobu rozhodli pro návštěvu amerických hranic oba dva prezidentští rivalové, a jak Trump, tak Biden navíc shodně zamířili do Texasu.

Bývalý americký prezident a nejsilnější republikánský kandidát Trump se vydal do Eagle Passo, dějiště pohraničního střetu mezi Bidenovou vládou a texaským republikánským guvernérem Gregem Abbottem – zatímco Biden, jenž po většinu svého funkčního období byl nakloněn spíše otevřeným hranicím USA, se rozhodl navštívit Brownsville.

„Prezident doufá, že se mu podaří obrátit karty proti republikánům včetně Trumpa, kteří nabourali dvoustranický senátní návrh zákona překypující mnoha konzervativními cíli, zřejmě aby ho připravili o volební vítězství. Bidenova první návštěva hranic po 13 měsících následuje po napjatých diskusích v jeho vnitřním kruhu, protože imigrační krize se po měsících, kdy se ji Bílý dům snažil držet v pozadí, proměnila v politickou přítěž,“ uvedly zdroje CNN.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kotas

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…