Bigamie v Německu. Syrský uprchlík dostal povolení a bude žít v zemi se svými dvěma manželkami

29.01.2018 19:06

Úřady v Německu povolily syrskému běženci, že sem za ním může přicestovat jeho druhá právoplatná manželka. Muž zde žije už od roku 2015 společně se svou první manželkou a čtyřmi dětmi. Úřady se tak prý rozhodly kvůli jejich společným dětem.

Bigamie v Německu. Syrský uprchlík dostal povolení a bude žít v zemi se svými dvěma manželkami
Foto: Hans Štembera
Popisek: Německá vlajka

Podle informací deníku Die Welt tak úřady trpí bigamii, jež je v Německu trestná. Syřan v současné chvíli žije v kraji Pinneberg, jehož tiskový mluvčí Oliver Carstens informoval o tom, že úřady se rozhodly především na základě toho, co je nejlepší v zájmu jejich společných dětí. Některé z nich jsou totiž nejen děti jeho manželky, se kterou zde již žije, ale i manželky, která do země nedostala přístup. Carstens proto upozornil na to, že jde především o spokojenost a potřeby jejich společných dětí, nikoliv o zájmy syrského běžence.

Nejde však o první případ. Podobné povolení dostali v kraji Pinneberg už i jiní muži, informoval o tom server Berliner Zeitung. „Nesouhlasím s příchodem druhé nebo třetí ženy. V zájmu dětí ale není vyloučené, že se úřad může rozhodovat jinak,“ uvedl ministr vnitra Severního Porýní-Vestfálska Herbert Reul (CDU) pro deník Rheinische Post a souhlasí s ním i poslankyně sociální demokracie Eva Höglová, podle které existují výjimky, které mají zabránit v případné mimořádné újmě. „Za výjimku se dá považovat právě to, že by jejich děti vyrůstaly bez své biologické matky,“ dodala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…