Bordel jako v tanku? FOTO z Kliniky, které pořídil státní úřad, její zákonný vlastník

26.05.2016 17:37

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) se vydal prohlédnout si, jak squatteři naložili s Autonomním sociálním centrem Klinika. Prohlídka prostor přinesla nejedno překvapení v podobě obrovského nepořádku a věcmi zaházených místností.

Bordel jako v tanku? FOTO z Kliniky, které pořídil státní úřad, její zákonný vlastník
Foto: Hans Štembera
Popisek: Solidární pochod za zachování centra Klinika, kterému Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových odmítl prodloužit smlouvu

V úterý se vydal ÚZSVM na Kliniku a pořídil fotodokumentaci místa s tím, že jelikož do Kliniky opět vnikli squatteři, bude podávat další trestní oznámení.

Na fotografiích je zaznamenán současný stav centra, kde se odehrávaly pravidelné přednášky, jazykové kurzy či kulturní akce a fungovala v něm i mateřská školka. To by však z fotografií člověk nepoznal.

Na nich jsou totiž vyobrazeny místnosti plné prachu, nepořádku, rozbitých kusů zdí či kovových barelů a mnoho dalšího. Hromady poházeného oblečení, dek, spacích pytlů, zdi popsané mnoha vzkazy.

Fotografie zde

Zem pokrytá nepořádkem, zdi polepené plakáty, které zpola zakrývají různé malůvky hned za barem s pivní pípou. K tomu bez ladu a skladu různě po zemi poházené noviny, plastové i skleněné láhve a mnoho dalšího.

Jedna z vyfocených místností byla například celá zaplněna koberci, starými okny, dekami a kusy různého nábytku včetně starého umyvadla.

Na záběrech jsou vidět i díry ve zdi či místnost, kam nelze vstoupit, jelikož je plná dřevěných prken a drátů. Přítomno však bylo i mnoho bas ciderů a limonád různě rozmístěných na chodbách, které byly polepeny dalšími plakáty a popsány dalšími vzkazy včetně klasických „Good night white pride“ či „All cops are bastards“.

Je třeba dodat, že samotná Klinika zveřejnila obrázky nepořádku ve svých prostorách. "Klinikáři" ovšem tvrdili, že jeho strůjci jsou policisté, kteří prostor vyklízeli po ohlášení bomby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…