Bradáčová přikládá do sporu s policisty: Není to jen jedna věc

14.04.2013 19:04

Policejní prezident Martin Červíček rezolutně popřel, že by policie vyráběla kauzu na vrchní státní zástupkyni Lenku Bradáčovou, jak sama uvedla v pořadu Pressklub rádia Frekvence 1. Bradáčová na to vzkázala, že nehodlá pokračovat v mediální přestřelce a nebude jeho slova komentovat.

Bradáčová přikládá do sporu s policisty: Není to jen jedna věc
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lenka Bradáčová

To, že Červíček i šéf protikorupční policie Tomáš Martinec odmítají, že by policie na zástupkyni vyráběla jakoukoli kauzu, není podle Bradáčové oficiální výstup policie. "Navíc to pan Červíček řekl již před týdnem. Já jsem dala panu policejnímu prezidentovi podnět a očekávám, že na něj odpoví," řekla v rozhovoru pro server Lidovky.cz.

Červíčkovo vyjádření do médií není podle Cattaniho v sukních, jak se Bradáčové někdy přezdívá, skutečnou odpovědí na vyšetřování. "A já se nechci nechat zatáhnout do této věci, kterou vyrobila média. To není podstatou toho mého podnětu. Je to jen jeden z nich," podotýká.

Konstruování kauzy je jen částí podnětu

Co je tedy jeho skutečnou podstatou, ale nehodlá komentovat, považuje to za nekorektní. A zdůrazňuje, že ačkoli se podnět týká i konstruování kauzy ze strany policie, je jen jeho část.

Čeho se ale týká mimo to, opět odmítla Bradáčová rozvést. "Nebudu to komentovat, to je věcí šetření pana policejního prezidenta. Obrátila jsem se na něj ještě předtím než celá ta mediální kauza začala. Vyčkám na rozhodnutí pana Červíčka," uzavřela rozhovor pro Lidovky.cz.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Ing. Ondřej Knotek byl položen dotaz

svoboda slova

Úplně souhlasím s tím, co si ANO myslí o údajném boji s dezinformacemi a ochraně svobody slova. Můj dotaz zní. Jak budete chtít zajistit, aby tu svoboda slova fungovala dál a lidé neměli strach vyjádřit svůj názor, což se už dnes děje? Mluví se o boji s dezinformacemi, ale co ochrana svobody slova? ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Z utečeneckých táborů rakve za covidu nevynášeli. Profesor Žaloudík rozkrývá proč

21:45 Z utečeneckých táborů rakve za covidu nevynášeli. Profesor Žaloudík rozkrývá proč

V posledních letech důvěra v lékaře u části české populace značně utrpěla. Kvůli covidu se, podle bý…