Bradáčová vysvětlovala, co měla proti Martincovi. Prý ji obelhal

29.04.2013 17:17

Důvodem mediální přestřelky mezi Lenkou Bradáčovou a odcházejícím šéfem protikorupční policie Tomášem Martincem byly nepravdivé informace, které Martinec návladní poskytl. Podle nich mělo být zahájeno stíhání Bradáčové manžela, nic takového se však nestalo.

Bradáčová vysvětlovala, co měla proti Martincovi. Prý ji obelhal
Foto: tan
Popisek: Státní zástupkyně Lenka Bradáčová

Bradáčová se s ředitelem protikorupčního útvaru sešla na začátku března. Martinec ji na tehdejší schůzce osobně informoval o tom, že proti jejímu manželovi bude v následujících dnech zahájeno trestní stíhání v kauze IT zakázek na Ministerstvu práce a sociálních věcí.

Vše začalo na Frekvenci 1

"Nutno poznamenat, že tyto informace byly předány paní doktorce Bradáčové, aniž by o tom věděl dozorový státní zástupce od příslušného policisty, který provádí šetření," uvedl nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman na zvláštní tiskové konferenci, který spolu s Bradáčovou svolal.

Bradáčová na brífinku novinářům sdělila, že informace navíc byly nepravdivé. "Dozorový státní zástupce se informace dozvěděl ode mě. Na základě toho mi odůvodnil a vysvětlil, že pravdivé nejsou tak, jak byly předány," řekla vrchní žalobkyně.

Mediální přestřelka mezi vrchním zastupitelstvím a Útvarem pro odhalování korupce a finanční kriminality (ÚOKFK) se rozpoutala poté, co rádio Frekvence 1 zveřejnilo "off record" nahrávku, kterou pořídilo po rozhovoru s Bradáčovou. Ta prohlásila, že na ni Martinec a ÚOKFK připravují kauzu. To, co proběhlo v médiích, Zeman označil za "mediální western".

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

20:45 „Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

Neziskovka Člověk v tísni oznámila, že otevřela humanitární sbírku SOS Gaza pro psychologickou pomoc…