Bude Minář za rok demonstrovat proti opozici? Komentátor nevěřícně zírá, co to „Chvilky“ předvádějí

22.11.2019 9:24

Komentátor Info.cz Petr Holec se vrací k demonstranci na Letenské pláni, kterou organizoval spolek Milion chvilek pro demokracii a jehož předseda Mikuláš Minář poprvé „rozdal“ úkoly i opozicičním stranám. „Opozice zřejmě Mináře zklame podobně jako Babiš,“ říká v pořadu Českého rozhlasu Názory a argumenty Holec, jenž si nyní spíše pokládá otázku, zda spolek nebude za rok náhodou demonstrovat i proti opozici.

Bude Minář za rok demonstrovat proti opozici? Komentátor nevěřícně zírá, co to „Chvilky“ předvádějí
Foto: Repro XTV
Popisek: Petr Holec

Kromě toho, že Mikuláš Minář znovu vyzval premiéra Andreje Babiše k rezignaci, pokud se nezbaví Agrofertu a taky neodvolá ministryni spravedlnosti Marii Benešovou, dal jasné úkoly i opozici. Té řekl, ať se do roka sjednotí a přijde s vizí, jak porazit Babiše. Na Letné tak zaznělo i známé do roka a do dne.

To Holec hodnotí jako významný posun. Minář se s vedením opozičních stran sešel už před druhou demonstrací na Letné a právě tady jim tlumočil své požadavky veřejně. „Opozice se tak vlastně nyní přidala k Babišovi, i ona zná své úkoly,“ dodává komentátor.

Předpokládá však, že stejně jako Babiš své úkoly nejspíš nesplní. „Kromě Pirátů, kteří jsou v opozici i k opozici, totiž ve Sněmovně sedí hned čtyři opoziční strany, jimž se program poslední dobou zúžil na boj proti Babišovi: ODS, TOP 09, STAN a lidovci,“ zmiňuje Holec s tím, že problém je, že ani jedné straně nepřinesl žádný velký úspěch.

Poukazuje zároveň na problém pravicové opozice, kterým je její roztříštěnost i to, že postrádá charismatického lídra, který by oslovil 30 % voličů podobně jako kdysi Václav Klaus či Miloš Zeman a dnes Babiš. „To by se čtyři současné opoziční strany musely v podstatě rozpustit, spojit v jednu a dát si inzerát na šéfa, jemuž bude věřit víc lidí než Jiřímu Pospíšilovi, končícímu předsedovi TOP 09,“ podotýká Holec.

„To všechno se ale nejspíš nestane a i opozice zřejmě Mináře zklame podobně jako Babiš, který jeho požadavky odmítl jako absurdní,“ predikuje Holec. „Otázka je, jestli pak Milion chvilek začne na Letné demonstrovat i proti ní. Možná se ale stane spíš něco jiného. Minář prostě zjistí, že to musí ‚zvednout‘ sám, a půjde do voleb,“ uzavírá komentátor a dodává, že své mobilizační schopnosti si už Minář vyzkoušel, a navíc by to zase jednou bylo „do roka a do dne“.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…