Buďme na naše tradice hrdí, apeluje europoslanec Zdechovský a snaží se zachránit Ježíška

24.12.2017 16:58

Už devátý rok se snaží iniciativa Zachraňte Ježíška o otevření diskuse o Vánocích a jejich podstatě. Na facebookovém profilu ji podporuje již více než 60 tisíc lidí. U jejího zrodu stál europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL).

Buďme na naše tradice hrdí, apeluje europoslanec Zdechovský a snaží se zachránit Ježíška
Foto: red
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský

„Obchody jsou už od začátku listopadu plné různých figurek Santa Clausů se soby, kdy najít mezi dekoracemi byť jen sněhuláka bez červené čepice je téměř nemožné,“ uvedl Zdechovský své pohnutky, proč iniciativu založil. 

„Tyto dekorace ničí v dětech fantazii, a tak i když doma dárky třeba dále nosí Ježíšek, představují si ho stále více jako dědu v červeném plášti, což vede k postupnému zapomínání na české tradice a přebírání vzorů z ciziny,“ říká dále europoslanec.

Facebooková stránka Zachraňte Ježíška se tak snaží přimět lidi k dodržování tradic, přináší recepty na bramborový salát i poukazuje na tradici českého vánočního kapra. V posledních dnech se zde také objevil komentář Zdechovského z jeho blogu na serveru iDnes.cz, který považuje za neskutečně hloupé zákazy betlémů ve Francii. 

Původní text ZDE.

Reagoval tak na rozsudek francouzských soudů, které zakazují veřejné vystavování jesliček. „Buďme na naše tradice hrdí a doufejme, že na totéž přijdou i Francouzi,“ apeluje Zdechovský.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…