Byli čtyři na jednu. Žena se Afričanům neubránila

01.03.2018 7:25

Na dvou různých místech Německa v těchto dnech začíná proces s migranty z Afriky a Blízkého východu, kteří jsou obviněni ze znásilnění. V jednom případě šlo dokonce o sociální pracovnici, která pomáhala uprchlíkům.

Byli čtyři na jednu. Žena se Afričanům neubránila
Foto: Radim Panenka
Popisek: Migranti v hlavním městě Srbska Bělehradě

První z případů znásilnění se měl odehrát loni v listopadu v Drážďanech a jeho terčem se stala čtyřiačtyřicetiletá sociální pracovnice, která šla pracovně navštívit jednoho ze svých klientů. Plánovaná návštěva u syrského žadatele o azyl Omasra A. však dopadla odlišně od toho, co žena ve středních letech očekávala. Původně měla pouze zkontrolovat, jak její klient postupuje v integraci a vyslechnout jeho případnou žádost o pomoc při jednání s úřady apod.

Anketa

Je dobře, že byl Petr Žantovský zvolen členem Rady ČTK?

94%
6%
hlasovalo: 9607 lidí

Syrský mladík však měl od počátku naprosto jiné představy o náplni návštěvy sociální pracovnice. Už jenom proto, že se sociální pracovníci se znal a několikrát předtím si s ní vyšel. Pokud ale mezi oběma lidmi byl nějaký osobnější vztah, tak v době návštěvy ženy v mladíkově bytě již byl ukončen. Žena s žádnými „důvěrnostmi“ nepočítala, ale to syrského násilníka nezajímalo. Od počátku se k ní dle její výpovědi choval hrubě a s jediným cílem.

Syřan se na sociální pracovnici vrhl a za použití násilí ji sexuálně zneužil. O několik dní později na něj soudce vydal zatykač. Od té doby pobýval násilník ve vazbě. Tento týden začal soud s vyloučením veřejnosti a dnes jedenadvacetiletý muž čelí obvinění ze znásilnění a omezování osobní svobody. Souzen bude vzhledem ke svém věku jako mladistvý, takže může očekávat nižší trest. Finální rozsudek by měl být vynesen zkraje dubna. Do té doby se budou konat ještě tři stání. Mladík rovněž čelí obvinění z obchodování s drogami.

O přibližně 180 km dál v těchto dnech začíná další soudní přelíčení, jehož hlavními aktéry jsou žadatelé o azyl ze třetích zemí světa. Konkrétně u okresního soud Dessau-Roßlau se bude řešit znásilnění, kterého se měli loni v srpnu dopustit čtyři žadatelé o azyl z Eritreje na šestapadesátileté ženě. Všichni čtyři čelí obvinění ze znásilnění s přitěžujícími okolnostmi v podobě velmi brutálního zacházení s obětí.

Jeden z nich měl při znásilnění držet ženě u krku rozbitou pivní láhev a vyhrožovat jí, že pokud se jemu a jeho kumpánům nepoddá, tak ji řízne. Žena utrpěla několik odřenin, modřiny a také bodnou ránu na lícní kosti. Soud musí v prvé řadě posoudit, kolik je pachatelům let. Jako obvykle totiž tvrdí, že byli v době spáchání trestného činu mladiství, což by jim přineslo nižší trest. Podle lékařské zprávy jsou však starší. Konečný rozsudek by měl padnout v první polovině dubna.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…