ČSSD chce poslední rok školky povinný a předškoláky učit jazykům

30.05.2013 13:15

ČSSD chce povinný poslední rok školky, s veřejností chce pak debatovat o zavedení výuky cizích jazyků pro předškoláky. Novinářům to dnes řekl senátor a expert ČSSD na školství Marcel Chládek. Zároveň zahájil program Pojďme změnit školství společně, kde chce s odborníky i laiky diskutovat o problémech ve vzdělávání.

ČSSD chce poslední rok školky povinný a předškoláky učit jazykům
Foto: cppp.cz
Popisek: Děti, ilustrační foto.

Na podobném programu by se podle něj měly shodnout všechny politické strany. Příští týden chce Chládek zahájit debatu právě o mateřských školách. Jejich nedostatečnou kapacitu chce řešit převedením nevyčerpaných peněz z Evropských fondů na obnovu a stavbu školek. Obce by prý také měly mít možnost půjčit si na budování školek z nově zřízeného bezúročného státního fondu. Řešením mají být prý i montované stavby, které se dají postavit rychle a po odeznění baby boomu by prý mohly sloužit například seniorům.

Na webu sociální demokracie budou moci lidé také hlasovat o otázce, zda zavést v posledním ročníku mateřských škol výuku cizích jazyků. "Byl bych pro," uvedl Chládek s tím, že je ale zároveň nutné zlepšit přípravu pedagogů. Na vyhodnocení otázky bude vždy měsíc. Témata, jako jsou například dostupnost základních škol, problematika učňovského školství nebo státních maturit, chce také Chládek řešit na tzv. Národních kulatých stolech. Na ty chce zvát kromě odborníků na školství také studenty a rodiče. Cílem je prý vytvořit společný program, který budou respektovat všechny politické strany.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…