Chce se mi zvracet! Jste drzí! Dusno kolem Grety, Klára Slámová přitvrdila

25.09.2019 15:05

„Kde berete vůbec tu drzost psát o Gretě jako o loutce jiných a o spratkovi, který by podle vás potřeboval přinejmenším nafackovat, ne-li něco horšího, když sami nemáte ani na to, abyste na úrovni diskutovali o základních tématech, a raději sdílíte směšné citáty a hoaxy,“ obula se zostra politička a advokátka Klára Long Slámová na svém Facebooku do kritiků švédské aktivistky Grety Thunbergové. A lidé jí v komentáři přitakávají. „Začínám mít problém se jako Čech představovat. Ještě že nikam nejezdím,“ napsal jeden z uživatelů sociální sítě pod její příspěvek s tím, že prý „Českem vládne závist a nenávist“.

Chce se mi zvracet! Jste drzí! Dusno kolem Grety, Klára Slámová přitvrdila
Foto: Hans Štembera
Popisek: Advokátka Klára Slámová

Anketa

Líbí se vám projevy Grety Thunbergové?

4%
96%
hlasovalo: 34668 lidí
„Posledních pár dnů je mi na zvracení. Z některých z vás, kteří hejtujete slečnu, která si ‚jen dovolila‘ upozornit na globální problém, který – světe, div se – skutečně existuje,“ začíná zostra Long Slámová svůj příspěvek na Facebooku, ve kterém se pozastavuje nad reakcemi lidí na nedávný projev aktivistky Grety Thunbergové v OSN.

„Kdo z vás dokázal oslovit miliony lidí po celém světě a stát se symbolem, který nemá za posledních x let obdoby? Kdo z vás umí komunikovat, či dokonce přednášet v cizím jazyce na úrovni rodilého mluvčího?“ táže se Slámová dále a poznamenává, že „není náhoda, že nejvíc urážek padá zrovna od těch, kteří neumějí ani svůj mateřský jazyk“.

A pak se Slámová vůči kritikům Grety vymezila ještě jasněji. „Není náhoda, že ty nejhorší vulgarity na adresu Grety vykřikují lidé, kteří se v minulosti vymezovali proti různým jednotlivcům i skupinám a přáli jim mnohdy i smrt (!). Kde berete vůbec tu drzost psát o Gretě jako o loutce jiných a o spratkovi, který by podle vás potřeboval přinejmenším nafackovat, ne-li něco horšího, když sami nemáte ani na to, abyste na úrovni diskutovali o základních tématech a raději sdílíte směšné citáty a hoaxy. Ta slečna, do které se trefujete od své umaštěné klávesnice, dokázala víc než vy všichni její hejtři dohromady,“ napsala.

Reakce v komentářové sekci pod příspěvkem Long Slámové jsou pak z větší části souhlasné. Jiří Borovec se však negativně vyjádřil k počátku projevu švédské aktivistky. „Souhlasím, nicméně začátek jejího projevu byl naprosto děsivý – toť můj názor,“ podotkl.

Slámová je naopak s emotivností projevu spokojená. Thunbergová podle ní hovoří na „vědecké úrovni“: „Je emotivní, a to je dobře. Kdyby mluvila jako robot a jen mechanicky odříkávala něco, co by ji někdo naučil, nikdo by o ní nevěděl. Ta holka je schopna bavit se fundovaně v každém rozhovoru, je ve svém věku schopna hovořit na vědecké úrovni. A to, že jí prostě něco ‚se.e‘, je jedině dobře, protože ji to posouvá dál.“

A uživatel Martin Tojnar pak podotkl: „Českem vládne závist a nenávist!“ A setkal se se souhlasem Slámové. „Ano, nikde jsem se s tím ve světě v takové míře nesetkala jako v Čechách,“ přitakávala, načež Tojnar doplnil, že má problém se i „představovat jako Čech“. „Začínám mít problém se jako Čech představovat. Ještě že nikam nejezdím,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…