Covid Jiřího Menzela: Nemocnici ne. A lék by mu nepomohl, řekla vdova. A asi neměla

10.11.2020 10:21

Vdova po režisérovi Jiřím Menzelovi, Olga Menzelová, přišla s tvrzením, že její manžel zemřel kvůli nemoci covid-19. Prý ho nakazil jeho ošetřovatel. Menzel prý podlehl covidovému zápalu plic. Menzelová prozradila, proč její muž nedostal lék na nemoc covid-19 remdesivir a co bylo na posledních chvílích jeho života vůbec nejtěžší. Nesklidila však jen pochopení a slova útěchy, ale také ostrou kritiku.

Covid Jiřího Menzela: Nemocnici ne. A lék by mu nepomohl, řekla vdova. A asi neměla
Foto: Martin Kovář
Popisek: Jiři Menzel s chotí

„Je to pravda. Jirka podlehl covidovému zápalu plic. Nemoc se u něho začala projevovat tak, že dostal vysoké teploty, kašel a měl bolesti... Bohužel se Jirka nakazil patrně od jednoho z ošetřovatelů, jenž vůbec netušil o své nákaze. A dodnes není zcela jasné, od koho to bylo. Já jsem dokonce dostala doporučení od lékařů nebýt u něj, abych nenakazila děti, ani sebe, ale neuměla jsem si představit, že u Jirky v těchto momentech nebudu,“ poznamenala pro deník Blesk Menzelová.

Anketa

Věříte, že islámské radikály lze převychovat?

1%
99%
hlasovalo: 12537 lidí

Se svým manželem prý trávila čas v ochranném obleku a v tomto obleku se s ním učila i manipulovat na posteli. Umí si proto představit, jak se cítí zdravotníci, kteří epidemii čelí v první linii a prý to není žádný med. „Prožila jsem v přímém přenosu umírání mého muže na covid-19. Psychicky to byla nejnáročnější péče, kterou jsem s Jiřím zažila. Být oblečen od hlavy až k patě v ochranném obleku, v brýlích, rukavicích, bez možnosti ho políbit, bylo nejvíc depresivní v mém životě,“ prozradila Menzelová.

Blesk si v souvislosti s úmrtím Jiřího Menzela položil také otázku, proč tento slavný oscarový režisér nedostal lék remdesivir. Olga Menzelová vysvětlila proč.

„Remdesivir je vázán na hospitalizaci a my jsme Jirku do nemocnice dát nechtěli. Věděli jsme, že by to pro něj byla velká rána. On sám to odmítal a já mu musela slíbit, že ho tam nedám,“ řekla Menzelová. Od lékařů se prý navíc dozvěděla, že by mu možná remdesivir ani nepomohl.

Jenže Menzelová v roli vdovy, která popisuje, že nezažila nic těžšího, než byly poslední chvíle jejího manžela a nemožnost ho políbit, neslyšela od českých občanů jen slova útěchy, ale také ostrou kritiku. Tak ostrou, že dokonce musela zastavit diskuse na sociální síti Instagram. Prozradila totiž, že paralelně udržovala vztah s egyptologem Miroslavem Mártou, kterému porodila syna Alberta. A to asi neměla dělat. Na sociální síti zveřejnila několik fotek svého syna Alberta a přišel útok.

„Je to nechutné a není to žádné hrdinství se takto prezentovat. To je hnus. Chudák pan Menzel. Určitě každého věc, jen v normálním světě by byla za ště*ku, v tomhle světě má obdiv. Paní Olga je trochu divoká a ještě se tím chlubí. Váš obyčejný život. Jste obyčejná rajda. Takhle ponížit manžela, to snad dokážete jen vy," zaznělo mimo jiného v diskusích.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…