Další děsivá scéna z Německa. Tentokrát hořela žena. Její manžel přišel z Afriky

08.12.2016 8:44

Před čtrnácti dny vyděsila německou veřejnost scéna jako z hororového filmu, kdy turecký přistěhovalec omotal lanem krk své expartnerce a vláčel ji za svým autem po ulici. Nyní jiný přistěhovalec svoji manželku zapálil.

Další děsivá scéna z Německa. Tentokrát hořela žena. Její manžel přišel z Afriky
Foto: Peter Števkov
Popisek: Imigranti ve stanici Keléti

Jak uvádí německý deník Frankfurter Allgemeine Zeitung, včera ráno obyvatele Konshagenu poblíž Kielu vyděsil pohled na hořící ženu, která běžela po ulici městečka. „Viděla jsem, jak ji nějaký muž polil hořlavinou a zapálil,“ cituje deník očitou svědkyni děsuplné scény Angelu Hauschild, která se okamžitě vydala směrem k blízké nemocnici, aby přivolala lékařskou pomoc a také o celé záležitosti informovala policii.

Tragická událost se „naštěstí“ udála jen několik desítek metrů před místní nemocnicí, ale stejně podle očitých svědků trvalo hodnou chvíli, než byla zapálená žena uhašena. „Běžela se strašným křikem dolů po ulici, opadávalo z ní ohořelé oblečení a kolemjdoucí se snažili oheň uhasit pomocí přinesených dek. Nejprve to vůbec nešlo a podařilo se to až muži, který přinesl hasící přístroj,“ vyprávěla stále zjevně vyděšená svědkyně Hauschild.

Celý text v němčině je ZDE.

Anketa

Zajdete o Vánocích do kostela?

41%
59%
hlasovalo: 5250 lidí

Poté byla žena přenesena do nemocnice a posléze transportována na speciální kliniku. V současné době bojuje o svůj život. Policie již zná identitu oběti i pachatele, kterým byl jednačtyřicetiletý přistěhovalec z Afriky, jenž ovšem žije v Německu již přibližně dvacet let. Jeho o tři roky mladší exmanželka přišla do země jen o něco málo později. Pachatel byl krátce po incidentu zatčen a podroben výslechu. Vzhledem k očitým svědectvím nebude problém jej usvědčit. 

Očití svědci jsou i několik hodin po incidentu v šoku a někteří museli vyhledat odbornou pomoc, aby se dokázali z hrůzného zážitku vzpamatovat. „Když ženu dávali do sanitky, z posledních sil ještě volala své děti a obávala se, co s nimi teď bude,“ líčí Angela Hauschild s tím, že tyto děsivé scény jen těžko někdy vymaže ze své paměti. Na místě mezitím probíhá další vyšetřování, protože některé otázky i přes zatčení pachatele zůstávají stále nezodpovězené.

Německá veřejnost se přitom ještě nestačila vzpamatovat ze čtrnáct dní starého incidentu, při kterém osmatřicetiletý turecký přistěhovalec po hádce o alimenty se svojí o deset let mladší manželkou ztratil poslední zbytky svého sebeovládání, několikrát ji bodl nožem, poté jí uvázal na krk lano a táhl ji v rychlosti 80 km za hodinu ulicemi města. Přestože se lano naštěstí po několika vteřinách přetrhlo, žena bude mít patrně doživotní následky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…