Dcera Michaela Kocába se snažila hájit Pavla Novotného. „Spletla si jméno, chtěla napsat Jelcin“

01.12.2019 16:13

Novinář Tomáš Poláček z magazínu Reportér okomentoval vystoupení řeporyjského starosty Pavla Novotného v Ruské státní televizi. Ačkoli má prý Novotného rád, nad jeho vystoupením prý nejásá. Na sociální síti vysvětlil proč. A ozvala se dcera Michaela Kocába Natálie Kocábová...

Dcera Michaela Kocába se snažila hájit Pavla Novotného. „Spletla si jméno, chtěla napsat Jelcin“
Foto: Screen Youtube
Popisek: Starosta Řeporyjí Pavel Novotný v ruské televizi

Poláček konstatoval, má rád přístup Pavla Novotného k životu, ale jeho vystoupení v ruské televizi prý mohlo potěšit jen lidi, kteří chtějí, abychom měli s Ruskem vyhrocené vztahy. Ti, kteří chtějí mít s Ruskem vztahy korektnější, jsou po vystoupení Pavla Novotného naštvaní. A podle Poláčka právem.  

Novotného vystoupení naštvalo pravděpodobně i velkou část Rusů a budou si ho dlouho pamatovat.

„Po šesti týdnech, které jsem dohromady strávil v Rusku, si troufnu tipovat, že Pavlův televizní vstup urazil, naštval, zklamal anebo rozesmutnil cca 98 procent Rusů, kteří ho viděli a uvidí. Budou si to vystoupení pamatovat léta; však sami poznáte, pokud do Ruska zajedete,“ upozornil Poláček na sociální síti Facebook. „No a za mě: byl to punk, což je vždycky fajn, ale punk tak trochu rusofobní, což zkazilo dojem,“ dodal ještě s dovětkem, že si Novotný zaslouží za svůj výstup jen pět a půl hvězdičky z deseti.

Reakce na vystoupení Pavla Novotného v ruské státní televizi

Pod jeho příspěvkem se zapojila do diskuse Natálie Kocábová, která upozornila, že mít korektní vztahy s Ruskem za vlády prezidenta Vladimira Putina v podstatě není možné. Podle jejího názoru pod Putinovou vládou nejvíc trpí sami Rusové.

„Ale Putin svou zemi zdecimoval, zprivatizoval a rozdal po kamarádech. Zničil zbytky svobody slova, je to polototalitní stát, co rád vraždí opozici. Pád vražedného komunismu, co si vyvraždil hlavně svý lidi, považuje za největší geopolitickou katastrofu historie. A to, co trollové a propaganda dělá Evropě – to sorry, to nemá absolutně obdoby. Putin není Rusko,“ zdůraznila Kocábová.

Reakce na vystoupení Pavla Novotného v ruské státní televizi

Novinář Poláček ale reagoval domněnkou, že Kocábová se spletla, když o decimaci, privatizaci a rozdávání kamarádům mluví v souvislosti s Vladimírem Putinem. Podle něj chtěla napsat jméno jeho předchůdce, prezidenta z devadesátých let Borise Jelcina. Další diskutující dodal, že asi příliš čte britského myslitele Timothy Snydera, z jehož díla se předčítalo i na Letné. „Ne, nespletla, jenom moc čte Snydera..,“ napsal.

Cestovatel Dan Přibáň se Novotného také zastal. Také on je toho názoru, že Rusové nedostávají ze státních médií pravdivé informace, ale to podle něj rozhodně není problém české strany. Z hlediska České republiky se musíme mít od roku 1968 před Ruskem na pozoru.

„Zatímco doteď měla většina Rusů o vztahu Čechů k nim zcela nezkreslené představy, že? Sice naprostá většina nechápe, že je tady považujeme za okupanty a agresory, kteří pohřbili rozvoj naší země, ale hlavně abychom si nezkazili pověst? Rusové mají na Česko a Čechy zkreslený pohled, a opravdu nevadí, že jsou zklamaní. Není to naše chyba, že jim jejich vláda nepředkládá reálnou verzi historie. Chyba není v Novotném, chyba je v ruském vedení a ruském systému. Rusko tady není bratrská země minimálně od roku 1968. To, že mnozí Rusové nebudou hledat chybu u sebe doma, není chyba Novotného,“ uvedl Přibáň.

Reakce na vystoupení Pavla Novotného v ruské státní televizi

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…