Děsivá čísla z Londýna po referendu: Tři rasové útoky za hodinu, policie v ulicích posiluje...

06.07.2016 15:05

Po uveřejnění výsledků britského referenda došlo v zemi k drastickému nárůstu hlášených zločinů z rasové nenávisti. Statistiky londýnské policie sebrané od 24. června do 2. července ukazují, že se v průměru odehrají tři takové činy za hodinu. Informuje The Independent.

Děsivá čísla z Londýna po referendu: Tři rasové útoky za hodinu, policie v ulicích posiluje...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Downing street, sídlo britského premiéra

Londýnská policie zaregistrovala v týdnu od zveřejnění výsledků referenda o členství v EU na 599 zločinů z rasové nenávisti. Denně se na policejních stanicích objevilo na 67 trestních oznámení, což ukazuje na více než padesátiprocentní nárůst oproti době před referendem.

„Pečlivě analyzujeme každý incident, abychom věděli, co se v Londýně děje a jak se tato čísla mění s ohledem na vystupování obětí těchto zločinů. Převážná většina těchto incidentů zahrnuje urážlivou a hrubou mluvu,“ řekl policejní velitel Mak Chishty.

Podle komisaře londýnské policie sira Bernarda Hogan-Howea bere policie zločiny z rasové nenávisti velmi vážně. Již 26. června proto rozhodl o změně dosavadního přístupu a do ulic Londýna tak vyrazili policisté s cílem těmto zločinům aktivně bránit.

Terčem jednoho z dosud nejhorších útoků byl Polák, kterého napadli dva muži, již jej častovali mnoha urážkami a který po jejich útoku skončil v nemocnici. K napadení došlo již 24. června ve večerních hodinách. Údajně k němu přistoupili dva muži, kteří se jej tázali, zda umí anglicky, a poté jej zkopali a ztloukli. Muž následkem jejich činu utrpěl těžká zranění, která si s sebou zřejmě ponese celý život.

Data z minulého týdne ukazují, že policie zaznamenala více než pětinásobný nárůst zločinů z nenávisti oproti úrovni před referendem. Lidé v týdnu od 23. do 29. června oznámili skrze policejní portál True Vision na 331 zločinů, což je vysoce nad týdenním průměrem čítajícím 63 oznámení.

Minulý týden mimo jiné premiér David Cameron oznámil, že uvolní z rozpočtu více peněz na bezpečnostní opatření a nechá vypracovat nový akční plán, podle kterého bude policie postupovat.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…